Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Belediye Başkanı 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken İçişleri Bakanlığı ise şimdiye kadar 30 kişiye ulaşıldığını açıkladı.

Bilmez, yaptığı açıklamada Van-Bahçesaray kara yolunda dün düşen çığın altında kalan iş makinesi ve minibüsteki 7 kişinin kurtarıldığını, 5 kişinin ise Hayatını kaybettiğini hatırlattı.

5e3aa48bc8c3731dccb8dcbf.jpg

Bölgede 2 kişinin daha çığ altında kaldığı ve bu konun değerlendirildiğini ve ekiplerin bu konuda çalışma yürüttüğünü belirten Bilmez, "Bu sabah başlatılan arama çalışmaları esnasında çığ altında mahsur kalan kişileri arayan Afad, Umke ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı." dedi.

Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır

"30 KİŞİYE ULAŞILDI"

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van-Bahçesaray kara yolunun 33'üncü kilometresinde dün meydana gelen ve 15 kişinin etkilendiği çığ düşmesinin ardından bölgeye arama kurtarma ekibi sevk edildiği hatırlatıldı.

Sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin 8'i sağ, 5'i ölü olmak üzere toplam 13 kişiyi çığ altından çıkardığına değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kayıp olan 2 kişinin arama kurtarma çalışmalarına bölgedeki olumsuz hava koşulları dolayısıyla saat 01.00 sıralarında ara verildi. Arama kurtarma çalışmaları uzman personellerin görüşü alınarak bugün saat 07.00 sıralarında tekrar başladı. Devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrardan çığ düşmesi yaşandı. Olayda şu ana kadar 30 kişiye ulaşılırken, çığ altında olanlar için arama kurtarma ekipleri çalışmaları sürdürüyor. Olayın akabinde bölgeye Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Siirt, Erzurum ve Ankara illerinden JAK dahil arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma çalışmaları koordine ettildiği sırada çığ altında kalan Van AFAD İl Müdürünün yerine Muş İl AFAD Müdürü bölgeye gönderildi. Diğer iller teyakkuza geçirildi arama kurtarma çalışmaları için ekipler hazır bekletiliyor. Ayrıca Ankara'dan yürütülen çalışmaları yönlendirmek için AFAD Müdahale Daire Başkanı da bölgeye sevk edildi."

Bahçesaray Belediye Başkanı da ikinci çığ faciasında 8 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

5e3aa472c8c3731dccb8dcbc.jpg

ERZURUM'DAN 10 KİŞİLİK UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

AFAD yönetiminde olan, Bahçesaray ilçesindeki çığda kaybolan vatandaşlar ile arama kurtarma ekiplerinin arama çalışmaları için Erzurum'dan bölgeye takviye ekip gönderilmesi kararı alındı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için çığ ve heyelan konusunda uzman 10 kişilik teknik personel, Erzurum'dan Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, yaptığı açıklamada, alanlarında uzman 10 kişilik arama kurtarma ekiplerinin bugün Bahçesaray'da yaşanan ikinci çığ olayından sonra bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Takviye olarak çığ bölgesine giden ekibin eğitimli ve deneyimli olduğunu söyleyen Karslı, bölgeye ulaşır ulaşmaz arama kurtarma çalışmalarına katılacağını'da duyurdu.