Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı


Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Gümüştekin ailesinin doğuştan PKU (Metabolizma bozukluğu) hastalığı olan 8 yaşındaki çocukları Görkem'in, ömür boyu proteinsiz besinler ile diyet yapması gerekiyor. Bu diyet için gerekli olan gıdalar yurtdışından ve İstanbul'dan tedarik edilebiliyor. Küçük Görkem'in, en temel besin kaynağı olan her gün tüketmesi gereken düşük proteinli ekmek dahi İnegöl'de üretilmediği için aile zamanla yarışırcasına İstanbul'dan ekmek getiriyor. Üstelik bu ekmeğin 2 gün içinde de tüketilmesi şart.

Ailenin çiftinin 3'üncü çocukları olan 8 yaşındaki Görkem, kendisine özel olan  menü haricinde  hiçbir şey yiyemiyor. Sadece proteinsiz gıdalar tüketmek zorunda olan Görkem, bundan dolayı ömür boyu diyet yapmak zorunda. Aile gerkli olan proteinsiz ürünleri tedark etmekte zorlanıyor. Çünkü Ürünler yurtdışından getirtiliyor. proteinsiz ekmek dahi İnegöl'de üretilmediği için İstanbul'dan getirtiliyor.   

"İnegöl Belediyesi'nden yardım istiyoruz"

2011 doğumlu olan Görkem'in, doğumundan sonra yapılan testlerinde  PKU hastalığı teşhisi konulduğunu söyleyen baba Kerim Gümüştekin, çocuklarının İstanbul ÇAPA tıp fakültesinde tedavi edildiğini ve her 6 ayda bir kontrole gittiklerini belirtti. Et, süt, bakliyat gibi tüketemediğini ve proteini düşük ürünlerle beslendiğini anlatan baba; ekmek dahi  İstanbul'dan geliyor bu da çok büyük sıkıntı.  İstanbul'dan getirilen ekmeğin de sadece iki günlük süresi var ve bunun zaten 1 günü yolda geçtiğinden bir gün içinde burada tüketilmesi   gerekiyor "dedi. İnegöl'de aynı rahatsızlığa sahip ailelerin bir araya gelmeleri gerektiğini ve belediyenin bu ailelere özel ekmek üretimini yapmalarını rica eden baba, yetkililerden destek istedi. 

"Diyet için gerekli ürünler yurtdışından getiriliyor"

Küçük Görkem'in gıdalarının yurt dışından getirildiğini söyleyen Kerim Gümüştekin, 'Zor da olsa o gıdaları temin ediyoruz. Bu ürünleri bulamayan aileler varsa bende destek vermeye hazırım. Yeter ki aileler olarak bira araya gelip, dertlerimize bir an önce çözüm bulalım. Bu çocuklar, bu ürünleri tüketemedikleri sürece Allah göstermesin, yüzde yüz zeka engelli olma ihtimalleri yüksek. Bizler bunlara dikkat etmek zorundayız" dedi.

Küçük Görkem, sadece diyet ürünleri yiyebildiğini. İstanbul'dan ekmek getirmenin zor olduğunu ve burada üretilmesini istediğini söyledi. Ev dışında başka yerde yemek yiyemediğini belirten Görkem, okulda beslenmem haricinde hiçbir şey yiyemiyorum dedi.  

Kaynak: DHA