Bursa'da gerçekleştirilen trafik denetlemelerine İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil de katıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Gemlik'e bağlı Kurtul mevkinde yol kontrol istasyonunda  denetleme yaptı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve  birlikte görev yapan polis ve jandarma ekipleri ile selamlaşan Erdil,  sürücüler ve vatandaşlarla sohbet etti.  Erdil, çocuklara kırmızı düdük ve sürücü karnesi dağıtırken, sürücülere ve yolculara emniyet kemeri, aşırı hız yapılmaması ve ara seyir halinde iken sürücülerin cep telefonu ile konuşmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Bayram boyunca 11 günlük  tatile çıkış ve tatilden dönüş günlerinde trafik kontrol noktalarını denetlediklerini belirterek, ülke genelinde 11 günlük süreçte 101 bin 600 tim ve 185 bin trafik personeli ile karayollarında denetim ve izleme çalışmalarını sürdürdüklerini, bu bayramdaki istatistiklerin bir diğer yıla oranla ölümlü kazalarda  yüzde 56'ya yakın bir azalma olduğunu, kaza toplamında ise yüzde 60'a yakın bir azalma olduğunu söyledi. 

Diğer taraftan Bursa Valisi Yakup Canbolat'ta Gemlik'te yol boyunda ve İzmir yolunda trafik kontrolü yapacaklarını belirterek, "Bayram tatili artık bitiyor. Sürücülerimizin kaza olmadan, sağlıklı şekilde evlerine dönmesi için güvenlik güçlerimiz 24 saat esasına göre uygulamalar yapıp, sürücülerimizi uyarıyor" ifadelerini kullandı.

Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu

Haber: Murat ASLAN