Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor Mazlum-Der, İsrail Ticareti Protestosundaki Gözaltıları Kınıyor

İsrail'in Gazze'deki bir sağlık kuruluşunu hedef aldığı saldırıya dair yeni görüntü ortaya çıktı. Bir doktorun patlamanın etkisiyle savrulduğu anlar kameraya yansıdı. Tel Aviv yönetiminin uluslararası hukuku hiçe saydığı bir kez daha kanıtlandı.

Patlayan bombaların etkisiyle merkezde bulunanların sağa sola kaçıştığı ve toz bulutlarının yükseldiği görüldü. Bir doktorun patlamanın etkisiyle savrulduğu anlar kameraya yansıdı.

Merkezde saldırı sonrası çekilen görüntülerde ise bombaların verdiği zararın boyutu daha net anlaşıldı. Görüntülerle, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığı bir kez daha ispatlandı.

Tel Aviv'in 11 gün süren saldırılarında yaralanan bir Filistinlinin daha şehit olmasıyla, şehit sayısı 254'e yükseldi. 

İsrail sağlıkçıları da hedef alıyor

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle hafta sonu yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında sağlık personeline karşı 89 ihlal gerçekleştirdiğini, 2 doktorun hayatını kaybettiğini söylemişti. 1 doktorun durumu ağırdı. Ayrıca çok sayıda doktor ve hemşirenin yaralandığı duyurulmuştu.

Keyle, İsrail'in Beyt Hanun, Şifa, Endonezya hastaneleri, Hale eş-Şeva, Er-Rimal başta olmak üzere bazı sağlık merkezlerini de bombaladığını aktarmıştı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.