Bakan Yardımcısı ve Bursa protokolü orman yangınlarını yakından takip ediyor
Bursa’nın Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz'da başlayan orman yangınına karşı verilen mücadele tüm hızıyla devam ediyor.
Zorlu arazi şartlarına rağmen, ekipler alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için gece gündüz demeden çalışıyor.
Yangınla mücadelede, şu ana kadar 11 hava aracı, 971 kara aracı ve 2.684 personel aktif görev alıyor. Helikopter ve uçaklar, ormanın iç kesimlerine ulaşarak yangının ilerleyişini havadan engellemeye çalışırken; arazözler, dozerler ve gönüllü destek ekipleri de karadan büyük çaba harcıyor.
Mücadelenin koordinasyonu, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi’nden yönetiliyor. Burada yürütülen çalışmaları Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu yakından takip ediyor.
Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için kararlı ve koordineli bir çalışma yürütüldüğünü, hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle birlikte ilerleyen saatlerde daha olumlu sonuçlar beklediklerini belirtti.
Vatandaşlara da uyarılarda bulunularak, yangın bölgesine yakın noktalarda kesinlikle ateş yakılmaması ve ekiplerin çalışmalarına engel oluşturacak girişimlerden kaçınılması istendi.