5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

Bursa - İstanbul yolunda yaşanan kazayla ilgili elde edilen bilgilere göre, ismi henüz belirlenemeyen bir sürücü 34 UD 8178 plakalı otomobilini otobanda güvenlik şeridine çekti ve uyumaya başladı. Sürücünün içinde uyuduğu  park halindeki araca, 16 ZZZ 243 plakalı karpuz yüklü olan kamyonet çarptı. Meydana gelen çarpmanın etkisiyle iki araçta alev aldı. Kazaya karışan kamyonet sürücüsü kendisini güçlükle dışarı atarken, park halindeki otomobilde uyuyan sürücü ise yanarak can verdi. 

Meydana gelen kazayı gören diğer sürücüler tarafından yapılan  ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan ihbardan kısa bir süre sonra olay yerine gelen ekipler, yanan iki aracada müdahale etti. Kazaya karışan kamyonet sürücüsü sağlık ekipleri tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaşanan kazayla  ilgili olarak kaza yerine yakın bir yerde çalışan ve kazaya şahit olan tarım işçisi, hareket halindeki kamyonetin, güvenlik şeridinde duran otomobile, hiç frene basmadan arkadan çarptığını belirterek, "anladığım kadarıyla kamyon sürücüsü de uyuyakalmış. Çarpmanın şiddetiyle 2 araçta alev aldı ve kamyon sürücüsü kendisini dışarıya attı. Ama otomobil sürücüsü araçtan inemedi ve feci şekilde can verdi." ifadelerini kullandı.

Haber: Ömer KAYA