Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

Demiryolu Caddesi'nde kurulan pazarda vatandaşlar sosyal mesafeye ve sokağa çıkma yasağına uymadı. Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri tarafından gün boyu denetim yapılırken, yasağı delip sokağa maskesiz ve çocuklarıyla çıkan vatandaşlar evlerine gitmeleri konusunda uyarıldı. Maskesiz sokağa çıkanlar da uyarılarak maske verildi.

Zabıta ekipleri, iki çocuğuyla pazara çıkan bir vatandaşı çocukların dışarıya çıkmasının yasak olduğunu söyleyerek evine gönderdi.

bursa-da-cocuklarini-alip-pazara-cikti.jpg

Bu arada, evde canı sıkıldığı için bastonuyla dışarı çıkan ve pazarda oturan 80 yaşlarındaki adamı ise zabıta ekipleri tarafından araçla evine bırakıldı. Neden pazara çıktığını sordukları yaşlı adam, pazara alışverişe değil, evde canı sıkıldığı için gezmeye çıktığını söyledi. Elinde bastonuyla zor yürüyen ve dışarı çıkan yaşlı adam, zabıta ekipleri tarafından evine kadar bırakıldı.

bursa-da-yasli-adam-sokaga-cikti.jpg

Yapılan denetimlerden memnun olduklarını ifade eden pazar esnafı, "Pazar çok büyük ve giriş çıkışı çok. Vatandaşlar kurallara uymak zorunda. Biz pazarcılar olarak kurallara uyuyoruz, vatandaşlardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.