Bursa Devlet Tiyatrosu(BDT) 6’ncı Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu(BDT) gerçekleşecek 6.Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. BDT Genel Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, Bursa kenti olarak Balkan ülkelerine köprü olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Tiyatro severlerin merakla bekledikleri festival, 8 Mart'ta Romanyalıların "Yansıma" oyunuyla perdesini aralıyor.

Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

“Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.”

Altıncı kere gerçekleştirilen Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali toplantısı, Gold Majesty'de yapıldı. Toplantı, tiyatro ve ses sanatçılarının mini bir konser gerçekleştirmeleriyle başladı. Konserde; ses sanatçısı olan Betül Bilgin "Ederlezi" ve "Ah Bursalı" şarkılarını seslendirirken, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ufuk Şener "Lüküs Hayat"ı, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Demet Oran ise "Cihan Yandı Kanlı Nigar"ı söyledi.

Konuşmacı Bursa Devlet Tiyatrosu(BDT) Genel Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, 2013 senesinin Mart ayında Bursa ile Balkanlar arasında başlatılarak kurulan tiyatro köprüsünün, 6 yıl içerisinde giderek güçlendiğini söyledi. Festivalde sahne almayı talep eden ekip sayısının gün geçtikçe arttığını ifade eden Bayraktutan konuşmasında, "Şu anda söz konusu festivalle ilgili olarak en az altı sene önceki kadar heyecan yaşıyoruz. Ayrı düşmüş bulunan sesleri, yüzleri ve kalpleri kavuşturuyor olmaktan, Balkanların renklerinin, Balkan tiyatrosunun en iyi örneklerini Bursa sahnesine taşımaktan da gurur duyuyoruz.

Bu yıl 6.sı düzenlenecek festivalde Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Karadağ ve Kosova ülkelerinden 12 oyun gerçekleştirilecek. Festival perdesi gelenek halini aldığı şekilde yine 8 Mart'ta tarihinde açılıyor. Sahne ilk olarak "Yansıma" adlı oyun ile Romanya'dan Ligthwave Tiyatrosu'na ait olacak. Festivalin bitiş tarihi 26 Mart olarak planlanıyor. Bunun yanı sıra festivalde; İstanbul Devlet Tiyatrosu "Kosovalı Peer Gynt" ile Ankara Devlet Tiyatrosu "Eyvah Nadir" ve Bursa Devlet Tiyatrosu da "Kapılar" oyunları oynanayacak. Yine Ankara Devlet Tiyatrosu Moliere'in "Cimri"sini sahneleyecek. Bu oyunda seyircilerimizi güzel bir sürprizin beklediği müjdesini de verebilirim. Gerçekleştirilecek oyunun başrolünde Devlet Tiyatroları Genel Müdürümüz Mustafa Kurt 'Cimri' rolüyle Bursalı sanatseverle bir araya gelecek. Hayali Ufuk Durmaz ise festival boyunca her gece 19.45 saatinde fuayede "Hacivat-Karagöz" gösterisi yapacak.” Dedi.

Kaynak: Bültenler