Geçen yıl Nilüfer’e bağlı Görükle Mahallesi'nde yaşanan olayda, ailesini Azerbaycan'da bırakarak Bursa’ya gelen Süleyman Nufarov, burada Süleyman Kebiz isimli şahsın yanında bir inşaatta çalışmaya başladı. Bir müddet sonra işten ayrılan Nufarov, Süleyman Kebiz'in yanına giderek, Azerbeycan'a döneceğini ve alacağı olan 300 lirayı istedi. İkili arasında çıkan tartışma bir süre sonra büyüyerek kavgaya dönüştü. Yaşanan kavsa esnasında Kebiz, Nufarov'u bıçakladı. Yaralanan Süleyman Nufarov kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olay sonrası gözaltına alınan Süleyman Kebiz de tutuklandı.

Yaşanan olayla ilgili olarak Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis istemi olan Süleyman Kebiz'in yargılanmasına devam edildi. Söz konusu duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Kebiz, ölen gencin Azerbaycan'dan gelen annesi Sandare Nufarov, eşi Gülnare Nufarov ve kızı Ayşe Nufarov ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Kebiz, olayın yaşandığı gün, Süleyman Nufarov 300 lira parasını istemek için yanına geldiğini, kendisine parasını vereceğini söylediğini, Nufarov’un kendisine 'Bugün senden o parayı fazlasıyla alacağım' dediğini, Kendisinin de  'Kimse benden fazla para alamaz' diyerek tepki gösterdiğini, bunun üzerine de tartışmanın büyüdüğünü belirterek, “tartışma devam ederken Süleyman bana sandalye ile vurdu. Ben de karpuz kestiğimiz bıçağı kendimi korumak için elime aldım, rastgele salladım. Bu sırada Süleyman omzumdan tutup kendisine çevirince istemeden bıçak ona denk geldi. Süleyman'ın hastanede öldüğünü öğrendim" ifadelerini kullandı.

Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı” Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı”

Ayrıca Kebiz, olayın yaşandığı esnada yaralanan iki kişinin yeniden dinlenmesini de talep ederek, olayın tahrik altında meydana geldiğini söyledi.

Diğer taraftan Azerbaycan'dan gelen Süleyman Nufarov'un annesi Sandare Nufarov ile eşi Gülnare Nufarov Kebiz’in en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti tarafından sanığın taleplerini reddedilirken, Mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında müebbet hapis cezası verilmesini talep ederken iyi hal ve tahrik indirimi uygulanmamasını da istedi. 

Duruşmada Sanık Kebiz ve avukatının savunma için süre talep etmesi üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Haber: Murat ASLAN