Söz konusu fabrika Ağrı Tekstilkent'te, 50 bin metrekare kapalı alana yapılmaya başlanan tesis tamamlanmak üzere.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ağrı’da açıklanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından temeli atılan fabrikada iş başvurularının kabul edilmeye başlaması yöre sakinlerini heyecanlandırdı.

Kurulan dev tesisi Ağustos sonunda tamamlanarak Bursa merkezli Yeşim Tekstil’e teslim edilecek ve üretime başlanacak. Fabrikada çalışmak isteyenlerin başvuruları Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde kabul ediliyor.

Bursa Yeşim Tekstil İnsan Kaynakları ve Sosyal Uygunluk Direktörü Fatoş Hüseyinca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın büyük desteğiyle Ağrı'ya bölgeye önemli bir tesis kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Ağrı’da işsizliğin azalmasına katkı sağlayacaklarından dolayı gururlu olduklarını söyledi.

Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Hüseyinca, "Tüm ürünlerini ihraç eden bir firma olarak aslında bu bölgede işsizlik oranının azaltılmasıyla ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasıyla ilgili Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda yatırım kararı alındı. Dikim, nakış baskı ve tüm birimleri içeren 50 bin metrekare kapalı alanı, kreşi, yemekhanesi ve spor alanlarıyla beraber bir tesisi planlıyoruz." diyerek, işe alımda yoğun başvuruyla karşılaştıklarını, ilk etapta 150 kişi  civarında alım yapacaklarını, sadece üretim elemanları değil, kreş öğretmeni, hemşire, muhasebe ve güvenlik görevlileri de alacaklarını belirtti. 

Fabrikaya ilk süreçte alınacak olan 150 kişilik kontenjana bin 500 kişinin başvurmuş olması hem büyük bir mutluluk hem de bu kadar işsizin olması üzüntü veriyor. Tabii ki bu işsizlere istihdam sağlamak çok güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler