Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fraport TAV Antalyaspor, Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Yasin Kol, Mehmet Şahan Yılmaz, Utku Tunavelioğlu

Bursaspor: Ataberk Dadakdeniz, Onur Atasayar, Furkan Emre Ünver (Dk. 46 Ozan İsmail Koç), Aykut Akgün, Cüneyt Köz, Burak Altıparmak, Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak, Özer Hurmacı (Dk. 21 Kerem Şen-Dk. 68 Ramazan Keskin), Batuhan Kör (Dk. 68 İsmail Can Çavuşluk), Ali Akman (Dk. 57 Çağatay Yılmaz)

Fraport TAV Antalyaspor: Ferhat Kaplan, Naldo, Eren Albayrak, Doğukan Sinik, Sam (Dk. 86 Serdar Poyraz), Kudriashov (Dk. 46 Ersan Adem Gülüm), Jahovic, Omar Imeri (Dk. 86 Adem Metin Türk), Gökdeniz Bayrakdar (Dk. 72 Nuri Şahin), Bünyamin Balcı, Hakan Özmert (Dk. 46 Fredy)

Goller: Dk. 6 Hakan Özmert (Penaltıdan), Dk. 33 Gökdeniz Bayrakdar, Dk. 36 Jahovic (Fraport TAV Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 90 Ramazan Keskin (Bursaspor), Dk. 54 Ersan Adem Gülüm (Fraport TAV Antalyaspor)

75. dakikada Bursaspor gole yaklaştı. Ceza alanında topla buluşan Burak Kapacak'ın sert şutunda, kaleci Ferhat Kaplan meşin yuvarlığı son anda çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka tehlikeli atak olmadı ve maçı Fraport TAV Antalyaspor 3-0 kazanarak kupada tur atladı.

Karşılaşmayı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar da izledi.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fraport TAV Antalyaspor'a 3-0 mağlup olan Bursaspor'un teknik sorumlusu Fazlı Tan, kupadaki rüyalarının sona erdiğini ve lige odaklanacaklarını söyledi.

Fazlı Tan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, tur atlayan rakiplerini tebrik etti.

Sahaya tur atlamak için çıktıklarını belirten Tan, maça istedikleri gibi başlayamadıklarını dile getirdi.

İlk dakikalarda üçüncü bölgede baskılı oynadıklarını ve oyunu kontrol eden tarafın kendileri olduğunu vurgulayan Tan, "Çok erken dakikalarda penaltıyla mağlup duruma düştük. Geriye düştükten sonra rakibimiz katı bir savunma uyguladı. Topa sahip olan taraf gibi göründük ama ikinci bölgede zayıf kaldık. Basit hatalardan iki gol yedik ve devre 3-0 bitti. İkinci yarı pas yapan ve kontrolü eline alan bizdik. Rakibimiz yine savunmada başarılıydı. Üretken olamadık. Maçta konsantrasyon konusunda eksiktik. Kupadaki rüyamız sona erdi. Devre arasında eksiklerimizi tespit edip ligdeki maç hazırlıklarımıza başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bursaspor-Diyarbekirspor Maçı Güvenlik Nedeniyle İleri Tarihe Alındı Bursaspor-Diyarbekirspor Maçı Güvenlik Nedeniyle İleri Tarihe Alındı

Tan, bir basın mensubunun, "Ali Akman değişiklikten sonra direk soyunma odasına gitti. Bu bir tepki miydi?" sorusuna, "Ali'nin sakatlığı yok. Oyunda farklı bir düşüncemiz oldu. Rakibimiz katı savunma yaptığı için Ali'nin stoperler arasında kaybolduğunu düşündük. Tamamen taktiksel bir değişiklik oldu. Her oyuncu sahada kalmak ister. Herhalde onun üzüntüsüyle soyunma odasına geçiş yaptı." cevabını verdi.