Yıldırım Demirören, 26 Şubat 2012 yılında devraldığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı.

Yıldırım Demirören son dakika gelişmesiyle; İddia ve Misli.com’un Demirören Holding bünyesine katılarak söz konusu sözleşmelerin devir işlemlerinin yasal olarak tamamlanmasından ötürü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı’ndan istifa ettiğini bildirdi.

İstifasını yaptığı yazılı açıklamayla kamuoyuyla paylaşan Demirören, açıklamasında şunları söyledi.

Trabzonspor antrenmanında iki grup çalıştı Trabzonspor antrenmanında iki grup çalıştı

“26 Şubat 2012 tarihinde devralarak, bugüne kadar sürdürdüğüm Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığından, İddia ve Misli.com’un Demirören Holding bünyesine katılarak söz konusu sözleşmelerin, devir işlemlerinin yasal olarak tamamlanmasından ötürü görevimden istifa ediyorum. Şimdiye kadar gurur duyarak taşıdığım bu Milli görevi, ülkemizde ve dünya kamuoyunda herhangi bir tartışma konusuna yol açmaması ve görev ciddiyetine gölge düşmemesi bakımından bu kararı vermiş bulunuyorum.

Görev yapmış olduğum yedi yıl müddetince, TFF Başkanlığı vazifemde, benden desteklerini ve güvenini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Cumhurbaşkanımızın yanı sıra, vazifem süresince çalıştığım bütün spor bakanlarına, Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyelerimize, kurullarda vazifeli bütün başkan ve üye dostlarıma, Başkanlığım müddetince desteklerini her zaman yanımda hissettiğim tüm kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, spor camiamıza ve son olarak medyamızın çalışanlarına teşekkürlerimi bildiriyorum.

Kamuoyuna içten sevgi ve saygılarımla, arz ederim.

Yıldırım Demirören”

“TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yerine görevi kim devralacak?”

Alınan bilgilere göre; Haziran 2019’da yapılacak olan yeni TFF Başkanlık seçimine kadar, söz konusu göreve Hüsnü Güreli’nin getirildiği bildirildi.

“Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden açıklama yapıldı.”

Yapılan açıklamada; “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun sabah saatlerinde gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören görevinden istifa ettiğini açıklamıştır.

Yönetim Kurulu’muzun aldığı karar neticesinde; 2019 Haziran ayında gerçekleşecek olan TFF Genel Kurul toplantısına kadar, TFF Başkanvekilliğine Sayın Hüsnü Güreli vekâleten başkanlık edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“Yıldırım Demirören kimdir?”

6 Ekim 1964 İstanbul doğumlu Demirören; Türk sanayici, iş adamı ve spor yöneticisidir. Beşiktaş JK’nin 32. Başkanı (2004-2012 tarihleri arasında) olan Yıldırım Demiören, 27 Şubat 2012’den bugüne kadar TFF Başkanlığı görevini yerine getirmiştir.

Kaynak:Bültenler