Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'nde düzenlenen törende imzalanan toplu sözleşme ile personel maaşlarına yüzde 44 ile 56'ya varan oranlarda iyileştirme yapıldı. Yapılan zamlarla en düşük maaş 3 bin 947 liraya yükseldi.

Davul zurna eşliğinde sözleşmeyi kutlayan personel, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz lehinde tezahüratlarda bulundu.

Yıldırım'da Metro Raylarında Horoz Kargaşası Yıldırım'da Metro Raylarında Horoz Kargaşası

Yılmaz, yaptığı konuşmada, belediyenin imkanlarını zorlayarak zammı belirlediklerini söyledi.

İşçilerin ücretlerini artırdıklarını aktaran Yılmaz, "Evinin geçimini sadece bu ücretle sağlamakta olan bir kişi için bu miktarın yeterli olmayacağını biliyoruz. Ancak şu an tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu koşulları dikkate aldık ve belediyemizin de imkanları ölçüsünde olabilecek en yüksek oranlı ücret artışını kabul ettik." ifadelerini kullandı.

Hizmet İş Sendikası adına konuşma yapan Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, "Bu sözleşme ile işçi ve emekçi kazanmıştır. Belediye başkanımız sayesinde emek ve alın teri kazanmıştır. Yıldırım Belediyesi işçisi enflasyon karşısında ezdirilmeyecektir. İşçilerimizin geleceği teminat altına alınmıştır." ifadelerini kullandı.