Salgın sonrası internet üzerinden trafiğin daha çok artmasıyla birlikte Facebook bünyesinde olan uygulamada artık videolarınız daha kısıtlı hale gelecek.

Whatsapp'tan koronaya yönelik ilk kısıtlama geldi. Bu anlamda gönderdiğiniz videolar artık 15 saniyenin üzerin çıkamayacak.

İlk olarak Çin’de görülen, bugün de 160’ın üzerinde ülkeye sıçrayan korona virüs salgını COVID-19 şirketlerin operasyonlarını etkilemekte.

Salgınla birlikte dünya genelinde on milyonlarca insanın evlere kapanma sonrasında giderek artan trafik ile baş edemeyen şirketler çareyi kaliteyi düşürmekte buluyor.

Salgın sonrasında aniden ortaya çıkan bu durum karşı adım atan şirketler kervanına WhatsApp da katılmış oldu.

HİNDİSTAN ÇOKTAN GETİRDİ

Türkiye'de bankalara 'truva atı' saldırıları yüzde 238 arttı Türkiye'de bankalara 'truva atı' saldırıları yüzde 238 arttı

Facebook’un bünyesinde olan WhatsApp neticesinde oluşan yoğunluğu azaltmak için 15 saniyelik video sınırı getirdi.

Hindistan'da kullanıcılar için geçerli olankısıtlama ile birlikte, WhatsApp durumlarına en çok 15 saniyelik videolar yüklenebiliyor.

İnternet trafiğin sunuculara baskısı daha çok artması ile birlikte söz konusu olan kısıtlamanın WhatsApp' hizmet vermiş olduğu 180'den daha çok ülkede kendisini gösterebileceği belirtiliyor.

INSTAGRAM DA KALİTE DÜŞÜRMÜŞTÜ

Facebook vede bünyesinde olan Instagram geçtiğimiz hafta platformda videoların yayın kalitesini düşürme kararı aldı.

Şirketten yapılan son dakika açıklamasına göre bu durum Avrupa’da kullanıcıları kapsamış olduğu geçici bir karar olduğu bilgisinin altı bir kez daha çizdi.