Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından gelen açıklamaya göre 1 Nisan’da Venezuela Dışişleri Bakanını ülkemizde ağırlayacağız.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza Türkiye’ye geliyor…

Jorge Arreaza Yarın Türkiye’de!

Evet, yapılan açıklamalara göre Venezuela dışişleri bakanı yarın Türkiye’de olacak. Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Bakan Arreaza’nın 1 Nisan günü Türkiye’de olacağı açıklandı. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
"Venezuela Dışişleri Bakanı Sayın Jorge Arreaza 

Ziyaretin Sebebi Ne?

Ülkemize gelecek olan dışişleri bakanı için aynı zamanda ziyaretin konusunun ne olacağı da merak ediliyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından bu da belirtilmiştir. Hangi amaç ile geleceği ve hangi konuların konuşulacağı yönünde küçük bir açıklama yapılmıştır.

Ziyaret sırasında görüşme konuları içinde elbette Türkiye ve Venezuela’nın ilişkileri söz konusu olacak. Mutlaka bu ilişkiler üzerinden detaylar yer alacak. Bunun dışında güncel ve bölgesel olarak konuların da ele alınacağı belirtilmiş. Uluslararası konuların gündeme gelecek olması her iki ülkenin de başkanının heyecanlanmasını sağlayacaktır. Görüşmelerin gerçekleşmeis sabırsızlıkla bekleniyor…

Jorge Arreaza Kimdir?

Dünya çapında tanınan bir bakan olan Arreaza, en çok da yaptığı ‘‘İnsanlığın geleceği için acilen istifa edin’’ çıkışı ile biliniyor. Trump’a bu şekilde seslenen Arreaza, Mike Pence başta olmak üzere ABD yönetimini istifaya çağırmıştı. En çok da bu sözleri ile ses getirmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ABD tarafından askeri operasyon ile tehdit edilen Venezuela için aynı şekilde bu tehditleri cesur bir şekilde cevaplamıştı. Kendisinden başarıları işe söz ettiren Arreaza şimdi de Türkiye’ye geliyor. Türkiye’de yapılacak olan görüşmede Dışişleri Bakanlığımız tarafından konular verilmiştir. Yani bir süre bu konuların konuşulacak olduğu yönünde çıkarımlar var. Jorge Arreaza Türkiye’ye geliyor ve merakla bu görüşmede nelerin olacağı bekleniyor. ABD müttefiklerinin askeri müdahale olasılığı ile ilgili açıklamalarını reddetmiş olan Dışişleri Bakanı, Türkiye’de hangi konulara değinecek ve neleri konuşacak? Evet, bunların yanıtı 1 Nisan’dan sonra verilecek. Başkanın ülkemizi ziyareti ve diğer konuları detaylı şekilde açıklanmış olacak.

Kaynak: Bültenler