Ünlü Tarihçi FETÖ ile ilgili şu cümleleri sarfetti, "Bu son olaylar, yani siyaset yoluyla orduya girme sebepleri ve FETÖ müdür nedir, o son derece tehlikeli bir şeydir. Yabancı dünyada tartışıyorlar, 'uydurma bir darbe girişimidir' diye. Vallahi uydurma değil, onu tartışmayacağım bile, bunlar insanların hayatını çalan bir şebekedir". Sözlerine şu şekilde devam eden Ortaylı, en iyi okullara kopya ile öğrenci sokarak, sınavı kazanan subayları, sahte sağlık raporları ile eleyip, Türkiye'yi kökünden kurutuyorlar dedi. 

Ülkemizin personel politikası hiçbir ön birikime, ön şarta bağlı olmadığını,  imparatorluğu ayağa kaldıranların halktan arasından çıkan sıradan insanlar olduğunu belirterek, " Anadolu köyünden gelen iyi bilir; ister Rumeli'den, ister Anadolu'dan, ister Bosna'dan, Kırım'dan gelen medrese talebesi yükselir. Bu kabiliyetli insanların meydana getirdiği kadroları, bu şekilde kendi dar anlayışlarına göre getiren, Türkiye Cumhuriyeti tarihine aykırı bir iş yapıyordur. Orada bir sakatlık vardır. Buna yol verenlerin, bunları koruyanların hiçbir şekilde bizim milli tarihimizde yeri olmaması gerekir" ifadelerini kullandı.  

Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar

Konuşmasına şu şekilde devam eden İlber Ortaylı, " Türkiye'de mevcut  ordu, mevcut kolluk kuvvetleri ve bürokrasinin içindeki liyakatlı yükselme sistemine darbe indirenler, fevkalade tehlikeli yaratıklardır" dedi. Bunların dışarıdan beslendiğine inandığını söyleyen Ortaylı, komplo teorisi sevmediğini fakat  bu böyledir ve buna inanırım ifadelerini kullandı.

Konuşmasında şu noktalara da değinen Ortaylı, "Ne diye Trump gibi biri ya da madam Clinton gibi bir kadın, buradaki herifleri tutuyor? diye sorarak, Trump'ın bir kovboy kadar cahil olduğunu, işletme okumuş olmasına rağmen dünya görüşü açısından cahil bir adam olduğunu söyledi.Trump'ın çalışma ekibininde pek farklı olmadığını belirten Hoca,"Farklı diller, son derece komik, tuhaf Hristiyan mezheplerine mensuplar" dedi.

Hillary Clinton hakkında ise şu yorumlarda bulunan Ortaylı, " hatun güzel, akıllı. Bir kocası var halktan çıkma, fakat kendisi iyi bir üniversitede okudu. Yani size söyleyeyim, istediği kadar seçkin olsun, ağzı laf yapar, car car bir kadın. Ne işi var bunları tutacak orada? Bir mekanizma var ki tutuyor" diyerek, önemli olan bu konu üzerinde durulması gerekiyor ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN