14. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi’ne (PBYSK) başlandı. Türkiye'nin bilinen firma yöneticileriyle öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan kongre, 3 gün süresince devam edecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İşletme Topluluğunca 14.'sü düzenlenen Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi’ne (PBYSK) başlandı. Türkiye'nin en bilinen firmalarının yöneticileriyle öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan kongre toplam 3 gün süresince devam edecek.

BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapılan kongre, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlatıldı. Rektör konuşmasında; “Her biriniz en az 25 yıllık gelecek planlaması yapmalısınız. Devletimizin geleceğini planlarken öncelikle kendi gelecek ve kariyer planlarımızı gözden geçirmeliyiz.” dedi.

Yedisu'da Olumsuz Hava Şartları: Eğitime Bir Gün Ara Yedisu'da Olumsuz Hava Şartları: Eğitime Bir Gün Ara

Rektör, ülkelerin kalkınmışlık düzeyinin en önemli ölçütü kişilerin mevcut insan kaynağı nitelikleri olduğunu vurguladı. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yapılan ileri düzeydeki gelişmelerin yaşandığına ve bilgi toplumu süreci içinde olunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Yaşanan gelişmeler sayesinde, eş zamanlı mal, hizmet ve bilginin dolaşımında sınırlar kaybolmuştur. Artık rekabet, ulusal boyutlardan küresel boyutlara taşınmıştır. Küresel ekonomide görülen değişim trendleri, şirketlerin insan kaynakları beklentilerini yükseltmiştir. Yüksek teknolojiden yararlanılan bilgi temelli ekonomilerde, iş gücünden beklenen özellikler geçmiş zamandan daha fazla bilgi ve beceri gerektiriyor. İlköğretimden yükseköğretime kadar olan eğitim zinciri halkalarını, bireysel yetenekler ve güncel sektörel gereksinmeleri karşılayacak yapıya kavuşturmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Ekonomik kalkınma için, bilgiyi kullanmak şarttır.”

Konuşmasına devam eden Rektör; “Ekonomik kalkınma için, bilgiyi kullanmak şarttır. 3. nesil üniversite vizyonumuz sayesinde, gençlerimize nitelik kazandırıyor ve sektörlerin ihtiyaç duydukları insan kaynağını ortaya çıkarıyoruz. Bu amacı güderek, kamu kurumlarımız ve özel sektörümüzle iş birliğimiz devam ediyor. Eğitim standardımızı arttıran reformlar, iş başı eğitim ve staj programlarımız ve meslek yüksekokullarımızda uygulamalı eğitime geçiş hamlelerimiz, reel sektörün ihtiyaçlarına göre ciddi adımlardır. Yine geçlerimizin stratejik alanlarda uzmanlaşmasını teşvik etmek amacıyla master ve doktora programlarımızın kontenjanını 4 yılda yüzde 300'lük artış oranıyla 10 bine getirdik.” Dedi.

İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan ise konuşmasında, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri yönünde önerilerde bulundu. Zamanlamanın ve planlamanın önemine değinen Prof. Dr. Bilçin Meydan, “Genel kültür olarakta gençlerimizin donanımlarını yükseltmesi gerekiyor.” Dedi.

13 Mart'ta sonlanacak kongrede, Türkiye'nin önde gelen firmalarından 11 yönetici de konuşmacı olacak.

uludagli-ogrenciler.jpg

Kaynak: İHA