Yaz hitleri belli oldu Yaz hitleri belli oldu

Sinema ve tiyatronun sevilen oyuncusu Aytaç Arman (70), kansere yenik düştü. Sanatçının ölüm haberi, yakınlarını ve sanat camiasını yasa boğdu.

Aytaç Arman, kanser hastalığı sebebiyle, 2 Şubattan bu yana Maltepe’de bulunan İstanbul Onkoloji Hastanesinde tedavi görmekteydi. Dün hastaneden sevilen oyuncunun ölüm haberini alan Menderes Sabancılar ve Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY), sosyal medya hesaplarından acılı haberi paylaştı.

BİROY paylaşımında; kurucu üyelerinden olan sanatçının ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Aytaç Arman’ın ölüm haberi, sanat dünyasını büyük üzüntüye boğdu.

“Sanatçı Adana’da defnedilecek.”

Beyoğlu Atlas Sineması’nda, bugün saat 12.00’de tören tertip edilecek olan sanatçının cenazesi, daha sonra memleketi olan Adana’ya götürülecek.

Adana Kabasakal Camisi’nde, öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak olan sanatçı, Kabasakal Mezarlığı’nda defnedilecek.

“Sanat Dünyası, Aytaç Arman’ın ölümünün ardından, üzüntülerini paylaştı.”

Menderes Sabancılar ve Sinema Oyuncuları Meslek Birliği’nin (BİROY) sosyal medyada, başarılı tiyatro ve sinema oyuncusu Aytaç Arman’ın hayatını yitirdiği haberini bildirmelerinin ardından, sanat dünyasından başsağlığı haberleri gelmeye başladı.

Oyuncu Süleyman Turan; “Çok üzüntülüyüm. Başarılı bir meslektaşımı kaybettim. Kendisi, mesleki açıdan oldukça disiplinli, donanımlı, aldığı işleri en iyi şekilde sergileyen bir oyuncuydu. Karakteri de en az mesleki başarıları kadar takdiri hak eden bir adamdı. Klişe gelebilir ama o; efendi, saygılı ve muhteşem bir insandı. Kendisiyle Osman Seden’in yönettiği filmlerde birlikte çalışma imkânım oldu. Gayet güzel işlere imza attık. Bir filmimizde Yıldız Kenter de yer alıyordu. Kanser hastalığının, kimi ne zaman yakalayacağı belli olmuyor.” Şeklinde konuştu.

Oyuncu Yusuf Sezgin ise yaptığı açıklamada; “Çok güzel bir insanı kaybettik. Kendisi iyi karakterli bir insan ve başarılı bir oyuncuydu. En son iki ay önce gördüğümde, tedavisinin sürdüğünü ve iyi olacağını söylemişti. Hala inanamıyorum. Başımız sağ olsun.” dedi.

Kadir İnanır, Sibel Can, Türkan Şoray, Filiz Akın, Cem Yılmaz, Cüneyt Arkın, Perihan Savaş, Hülya Koçyiğit, Selda Alkor ve Hale Soygazi de usta oyuncunun ölümünden üzüntülerini dile getirirken, yakınlarına başsağlığı dilediler.

Kaynak: Bültenler