ABD başkanlık seçimlerine ilişkin Donald Trump’ın Rusya ile işbirliği yaptığına ilişkin iddialar üzerine yapılan soruşturmada herhangi bir ilişki tespit edilemediği açıklandı.

ABD Adalet Bakanı Willian Barr, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ederek seçim sonuçlarına etki ettiği yönündeki iddiaların araştırılması amacıyla Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in raporunun sonuçlarının içeren bir mektubu kongre üyeleri yolladığı ifade ediliyor.

Bakan Barr, kongre üyelerinde yolladığı raporunda Mueller’in soruşturma raporunun iki kısımda yürütüldüğünün ve bu doğrultuda raporun 2 kısım şeklinde sunulduğunu ifade ediyor. Bu anlamda Rusya tarafından gerçekleştirilen internet ve siber saldırıların ABD başkanlık seçimlerini etkisinin olup olmadığı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın bu saldırılar ile ilgili Rus yetkililer ile herhangi bir iş birliği ya da bağlantısının olmadığına yönelik olarak 2 kısımda hazırlanmıştır.

Barr, tarafından kongreye sunulan mektupta, “Özel Yetkili Savcı Soruşturması'nda, Trump kampanyasının veya onunla ilişkili herhangi bir kişi veya yetkilinin 2016 başkanlık seçimlerini etkileme çabasında Rusya ile komplo veya iş birliği yaptığı tespit edilmemiştir.” Cümlelerine yer verdiği görülüyor.

Barr, tarafından kongre üyelerine sunulan mektubun devamında ise Özel Yetkili Savcının sonuçlandırdığı soruşturmada, Rusya’nın İnternet Araştırma Ajansını kullanarak televizyon medyasını ve sosyal medyada bilgi kirliliği oluşturmak suretiyle seçim sürecinde toplumu etkilemeye yönelik çalışmalarının yanı sıra siber saldırılarla elde edilen bilgileri medyaya yaymak suretiyle seçimi etkilemeye ve farklı yönlere çekmeye çalıştığının tespit edildiğini ifade etmiştir.

Beyaz Saray’dan Konu İle İlgili İlk Açıklamalar Geldi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, son yaşanan gelişmeler ve Özel Yetkili Savcının sonuçlandırdığı soruşturma sonucunda çıkan sonuç ile ilgili açıklamalarında , “Özel Yetkili Savcı herhangi bir gizli anlaşma ve adaleti engelleme girişimi tespit edemedi. Adalet Bakanı Barr ve Bakan Yardımcısı Rod Rosentein de adaleti engelleme girişimi olmadığına karar verdiler. Adalet Bakanlığının bulguları ABD Başkanı'nı tam ve kesin olarak aklıyor. Umuyoruz ki bundan sonra böyle asılsız iddialar bir daha dile getirilmez” İfadelerini kullanarak konunun başkan tarafından tamamen son erdiğini açıklamıştır.

Kaynak : Bültenler

Mescid-i Aksa'da Ramazanın Başlangıcı: İlk Teravih Namazı Kılındı Mescid-i Aksa'da Ramazanın Başlangıcı: İlk Teravih Namazı Kılındı