Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, medya kuruluşlarının da KOSGEB'in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı'ndan yararlanması gerektiğini belirtti.

Nuri Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetleri yürüten, yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeler için başlatılan KOBİ Finansman Destek Programı'nın yerel medya kuruluşları için krizden çıkış yolu olabileceğini ifade etti.

Yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin salgın süreciyle birlikte durduğuna dikkati çeken Kolaylı, şunları kaydetti:

"Dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik anlamda tüm sektörleri derinden etkileyen salgın, medya kuruluşları, özellikle de yerel basında, çok zor bir sürecin yaşanmasına neden oldu. Bu dönemde yerel medyanın ilan ve reklam gelirleri durdu. Basın İlan Kurumu üzerinden alınan resmi ilanlar da icra ve ihale ilanlarının yayınlanmaması sonucu yüzde 90'lara varan oranlarda azaldı. Basılı gazetelerin tiraj gelirleri de yüzde 60-80'lere varan oranlarda geriledi. İlan, reklam ve tiraj gelirlerinden olan medya kuruluşları, basın çalışanlarının maaşlarının ödenmesi bir yana zorunlu giderlerini ödeyemeyecek duruma geldi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayramı Tatilini Uzattı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayramı Tatilini Uzattı

Kolaylı, KOSGEB tarafından başlatılan KOBİ Finansman Destek Programı'nın ekonomik anlamda atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Program, sadece imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeleri kapsamaktadır. KOSGEB'in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı'ndan yerel medya kuruluşlarının da yararlanmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın bu zor dönemde desteklenmesini bekliyoruz."