Bursa'nın tarım alanında yaşadığı gelişime değinen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuştu.

Bursa'nın, bulunduğu konum ve ekonomik yapısından dolayı önemli avantajlara sahip olduğunu belirten Çelik, Bursa'nın tarım alanında da lokomotif şehir olma özelliğini güçlendirecek projeler ürettiğini bu doğrultuda Bursa'nın tarımla ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir araya geldiklerini, birlikte istişare ve projeler yaptıklarını, tarımla ilgili hedefler belirleyerek hep beraber aynı hedeflere odaklanılması gerektiğini belirtti.

Fuarın gıda sektörü temsilcilerini buluşturduğunu bununda iş fırsatları oluşacağını belirten Çelik'in yanı sıra Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker de fuarın stant açan şirketlere müşteri getirmek gayesinde olduğunu, nitelikli üretici ile tüketiciyi buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ülkemizin çeşitli yerlerinden 400'e yakın aşçının katılımcılar içerisinde olduğunu söyleyen Eker, çok önemli ulusal markaların fuarda misafir olduğunu belirterek, " Etkinlikler gerçekleştireceğiz, panellerimiz olacak, yarışmalar gerçekleştireceğiz. Geçen yıla göre katılım arttı."dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra fuarın açılışı yapılarak, protokol üyeleri standları gezdi.

Gıda Fuarı, 4 Mayıs'a kadar devam edecek.

Türkiye'de Altın Fiyatları Yükselişte Yatırımcılar Endişeli Türkiye'de Altın Fiyatları Yükselişte Yatırımcılar Endişeli

Haber: Murat ASLAN