Bursa'nın Mudanya ilçesinde kurulan sosyete pazarının Mudanya Belediyesi'nce ilçede hafta sonu meydana gelen trafik yoğunluğunu azaltmak için pazar gününden perşembe gününe alınmak isteniyor. Fakat bu istekten  pazar esnafı memnun değil.  Esnaf tarafından pazarda imza kampanyası başlatılarak, 'Hayri başkan esnafın ekmeği ile oynama', 'halkçılık buysa biz halkçı değiliz', 'sorun trafikse yol yap' yazılı dövizler asarak düşünülen uygulamaya tepki gösterdi.

Düşünülen planlama hakkında konuşan Pazar Esnafı Başkanı Ergin Korkut, Mudanya'da pazar günleri kurulan pazarın tüm Bursa halkına hizmet ettiğini, İstanbul'dan bile buraya alışveriş yapmaya gelenlerin olduğunu belirterek, "Bursa bir işçi şehri. Burada herkes dünya markası ürünleri ucuza alabildiği, stres attığı yegane yer" dedi.

Karmod, KKTC'de konut projesi için konteyner şantiye binası kurdu Karmod, KKTC'de konut projesi için konteyner şantiye binası kurdu

Açıklamasında " Trafiği bahane ederek gününü ben yaptım oldu bittiği mantığıyla perşembeye almaya çalışmasındaki amaç pazarın bitirilmeye çalışmasıdır. Çünkü bu pazara hafta arası kimsenin gelmeyeceğini çok iyi biliyorlar. Buraya gelen esnafın yarısı perşembe günü Beşevler'e, diğer yarısı da İnegöl'e gidiyor" diyen başkan Korkut,  " Ramazan ayına giriyoruz, önümüz bayram. Bu neyin telaşı pazar yerle bir edilmeye çalışılıyor. Trafik sıkışıyormuş, yaz geldi Erdek, Ayvalık, Kuşadası, Alanya, İstanbul, Kilyos ve kışın Uludağ hangisinin trafiği açık" ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN