ÖZEL HABER-Murat ASLAN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Alinur Aktaş’ı AK Parti’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. Peki, Alinur Aktaş Kimdir?

Alinur Aktaş Kimdir?

Bursa'da Kazanan Mustafa BOZBEY oldu! Bursa'da Kazanan Mustafa BOZBEY oldu!

1970 Bursa, İnegöl doğumlu Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, AK Partiden adı belirlenen isim seçildi.

İlk, orta ve lise öğrenim hayatını memleketi olan Bursa şehrinde tamamlayan Aktaş, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. Üniversiteden başarıyla mezun olan Başkan adayı, tahsil hayatını tamamlamasının ardından iş hayatına atıldı.

Evli ve 2 çocuk babası siyasetçi, İngilizce ve Arapça konuşabiliyor.

İnegöl Mobilya sektöründe uzun müddet üst düzey yöneticilikle görevlendirilen Aktaş, yöneticiliğin yanı sıra Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlikte yaptı. Siyasete atılma kararı alan Başkan adayı, İnegöl AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak alanda ilk adımını attı.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan seçimlerde Bursa İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen başarılı siyasetçi, 2 Kasım 2017 tarihinde ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istemesinden ötürü Recep Altepe’nın başkanlığı bırakmasının ardından, 2 Kasım 2017’de atanan Alinur Aktaş, Başkanlığı süresince Bursa için önemli işlere imza attı.

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı

17 yıldır AK Parti’ye bağlı olarak, aktif siyaset yapan Alinur Aktaş, ilk olarak 28 Mart 2004 tarihli yerel seçimlerde Bursa İnegöl Belediye Başkanlığını kazandı. İnegöl Belediye Başkanlığı zamanında; İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Müzesi, Modef Fuarları, Türkel Çevre İmar Yolu, Dev arıtma tesisi projesi, Doğa Sporları, Yeşil Enerji ve Turizm Merkezi gibi birçok zorlu projeye imzasını atarak, Yeni İnegöl’ün temellerini oluşturdu.

İnegöl’e hizmetleriyle dikkat çeken başarılı siyasetçi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifasının istenmesiyle, 2 Kasım 2017 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atandı.

Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanlığı Sırasında Aldığı Ödüller

Şehir ve Başkan Dergisi tarafından 2007 senesinde Sosyal Hizmet dalında "Yılın Belediye Başkanı" ödülü

- 2010 yılı Yerel Yönetim Dergisi; Kentsel Dönüşüm Dalında "Yılın Belediye Başkanı" ödülü

- 2012 yılı Özel Kalem Dergisi; "Yılın İlçe Belediye Başkanı" Ödülü

- 2014 yılı Time Dergisi; "Yılın Belediye Başkanı" ödülü

- 2015 yılı; Kent Ekonomisi ve Kültür, Sanat ve Turizm Etkinlikleri kategorisinde ödül

- 2015 yılı Marketing Türkiye; Mobilya sektöründeki desteğinden ötürü "Kente Değer Katan Markalar" ödülü.

- 2016 yılı Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği; "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı"

- 2016 yılı Uluslararası Radyocular Birliği tarafından; 8. Alkışı Hak edenler ödül programında "Yılın Alkışı Hak Eden Belediye Başkanı" ödülü

- 2017 yılı Skyreporter Dergisi tarafından, Bütçe Yönetimi ve Performansı alanında ödül almıştır.

-2017 yılı Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi; Etkin Belediye Proje Yarışmasında ödül

- 2017 yılı Marka Belediyeler Dergisi tarafından; "Marka Belediye ve Marka proje" ödülü

- 2017 yılı Özel Kalem Dergisi tarafından; "Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" ödülü almıştır.

Alinur Aktaş’ın Bursa İçin Projeleri

2 Kasım 2017 tarihinden bu yana Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Bursa’yla ilgili gelecek dönem projelerini anlatan siyasetçi önceliği ulaşıma vereceklerini açıkladı.

Aktaş projelerini anlattığı açıklamasında; “Günden güne gelişme gösteren şehrimizin, ilerleyen zamanlarda trafiğe daha fazla özen göstermesi gerekecektir. Avrupa’daki büyük kentleri mercek altına aldığımızda, önceliğin ulaşıma verildiğini görüyoruz. Ülkemizin 3 büyük şehri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de de konu farklı değildir. Trafik problemi büyük şehirlerin yadsınamaz bir gerçeğidir. Bu sebeple de konuya ciddi bütçeler ayrılmaktadır.

Bursa nüfus bakımından ülkemizin 3. Büyük şehridir. Ticaret bakımından ülke sıralamamız ise ikinciliktir. Potansiyelimizin oldukça farkındayız. Bu özelliklerimizden yola çıkarak, 2035 ulaşım Master planımızı projelerimizin ilk sırasına oturttuk. Bu önemli proje, her ne kadar şu an karışık görünse de, 2 sene içinde Bursa’da trafik sorununu tamamen ortadan kaldıracaktır.

İkinci önemli projemiz sağlık konusunu hedefliyor. Senenin 2. Yarısında faaliyete girecek olan 1355 yatak kapasiteli şehir hastanemiz, vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Hastaneye şehrin her yerinden raylı ulaşım mümkün hale getirilecek.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdeli haberle öğrendik ki; Bursa’mıza hızlı tren de geliyor. Böylelikle Eskişehir, Ankara, Konya ve Sivas'la, yani Türkiye'nin dört bir tarafıyla hızlı trenlerle mesafemiz kısalacak.

Bursa’yla arasında mesafe kopukluğu yüzünden sorunlar yaşayan 71 bin nüfuslu Görüklü’yü kente bağlamak için, 2 istasyondan oluşan 3 kilometrelik hat inşa ediyoruz. Böylece vatandaşlarımız, kolaylıkla diledikleri zaman şehir merkezine yolculuk edebilecekler.

Ve tabi uzun yıllardır dikkat çektiğimiz Osmangazi Metrosu için, tarihi bölgelerimizi ayağa kaldıracak dediğimiz metro hattı projemiz var. 28 nokta 2 kilometrelik metro hattı; Gürsu’dan başlayıp tamamı yeraltı, 23 tane istasyondan oluşuyor. Kuzey Güney aksındaki metro hattı da bir diğer projemiz olarak öne çıkıyor.

Bu projede desteklerini bizden esirgemeyen başta değerli Cumhurbaşkanımıza ve milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

Yine karayollarında İstanbul, Uludağ ve İzmir-Ankara yönlerine trafik sirkülâsyonun rahatlamasını sağlayacak çalışmalar hazırladık. Allah nasip ederse, seçimin bitiminden sonra, gereken adımları atmaya başlayacağız.

Ankara-İzmir istikametine alternatif yaratacak olan Çelebi Mehmet Bulvarı ve Botanik Park Kavşağı da Bursa trafiğine nefes aldıracak diğer yeniliklerimizden olacak.

Hükümetimizin yatırımlarıyla yapılan Adliye Sarayımız da çok kısa zamanda Bursa halkına hizmet vermeye başlayacak. Ticaret ve sanayi Kentimiz, TÜBİTAK öncülüğünde yapılacak olan Gökmen uzay Havacılık Merkezi’yle gurur kaynağımız olmaya hazırlanıyor. Bilim Teknoloji merkezimiz de, yeni fuar alanımızda bulunuyor. “ sözlerine yer verdi.