Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

Kazada yaralanan gençleri kucaklayarak el birliği ile taşıyan vatandaşlar Avrupa ile Türkiye arasındaki farkı bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlere sınır kapılarını açmasından sonra Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan göçmenlerin Yunanistan sınırına doğru hareketliliği devam ediyor. Deniz yolunda Yunan Sahil Güvenliğinin sert müdahalesi ile karşı karşıya kalan göçmenler bundan dolayı daha çok kara yolunu kullanıyor.

Bursa'da yaşayan 175 bin Suriyeliden bir kısmı  da Avrupa'ya gitmek için yola çıktı. Bursa İnegöl'den Edirne İpsala sınır kapısına gittikleri öğrenilen Suriyeli gurubu taşımakta olan araç kontrolden çıkınca yol kenarındaki bariyere çarptı. Kazada yaralanan Suriyeli göçmenlere yoldan geçen vatandaşlar yardım etti. Yaralıları kucaklayıp el birliği ile yol kenarına taşıyan vatandaşlar, sınır kapısında bu insanlara zulmeden Yunanistan ve Avrupa ülkelerine ders verdi. 

Kazaya müdahale ederek yaralıları yol kenarına taşıyan vatandaşlar, "Türkiye'yi eleştiren Avrupa ülkeleri Yunanistan'ın sert tutumunu görmezden geliyorlar. Burada bulunan göçmenlere her zaman sahip çıkan bizler bir kez daha Avrupa'ya ders verdik" ifadelerini kullandılar.