Uzun bir süredir devam eden seçim hazırlıkları tamamlandı. Türkiye seçime hazır. Tüm önlemler alındı, seçmen rahatça oy kullanacak.

Seçim günü güvenlik nasıl sağlanacak?

Seçimde BTK Önlemi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Merkezi tarafından Türkiye yerel seçimleri kapsamında önlemler alındı. Güvenliğin sağlanması için 100 kişilik bir siber masa oluşturuldu ve oy verme sürecinde tüm sosyal kanallar takip edilecek. Yani herhangi bir şekilde güvenliği tehdit edici unsurun internet ortamında yayılması için önlem alınacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Merkezi olan BTK bununla alakalı gereken önlemi aldı.

31 Mart Yerel Seçimleri;

Güvenli bir şekilde seçimin yapılmasını sağlamak zorunda olan  BTK ve diğer kurumlar, seçim öncesinde gereken hazırlıklarını eksiksiz şekilde tamamladı. Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde (USOM), 100’e yakın personel seçiminde güvenliğin sağlanması adına gerekeni yapacak. BTK ve USOM tarafından alınan önlemler ile seçimde herhangi bir sorun yaşanmadan, seçimin yapılması sağlanacak.

100 Kişilik USOM Ekibi

Yerel seçimde güvenlik nasıl sağlanacak? Evet, pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında bu var. Yerel seçimlerde güvenlik nasıl sağlanacak? Bunun için USOM tarafından kurulan bir ekibimin dışında güvenliği sağlayacak olan başka görevliler de olacak. İnternet üzerinden yapılan her türlü paylaşım ve buna benzer pek çok şeyin kontrol edilmesi sağlanacak. Oy sayımlarında hata ya da herhangi bir şey olmaması açısından gereken yapılacak.

MİT, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Birimleri;

Evet, güvenlik için aynı zamanda birimlerin oluşturulması da söz konusu. Türkiye’nin siber hareketliliğinin izlenmesi açısından oluşturulmuş olan bu ekipler de direkt olarak seçimin güvenli ve adil bir ortamda gerçekleşmesi açısından gerekeni yapacak. Tüm bunları göz önünde bulundurarak direkt olarak seçimin objektif ve güvenli bir ortam için yapılacak olduğunu bilmelisiniz.

Seçim öncesi son kontroller tamam!

Yerel seçimlere saatler kala son kontroller tamam. Tam anlamıyla hem siber güvenliğin hem de fiili güvenliğin sağlanması için gereken her şey yapıldı, ekipler kuruldu! Yerel seçim öncesi güvenlik hakkında verilen bilgiler, oylarınızın güvende olduğunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da Binlerce Bursalı Tarafından Karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da Binlerce Bursalı Tarafından Karşılandı

Kaynak: Bültenler