İstanbul başta olmak üzere fabrikaların yoğun olduğu Kocaeli, Bursa, Sakarya, Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde sanayi tesislerinin en az 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vermesine dair iddia!

Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Kartal Meydanı'nda Mitinge katıldı Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Kartal Meydanı'nda Mitinge katıldı

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun iddiasına göre, Türkiye'de korona virüsün merkezi konumundaki İstanbul'da, vaka artış hızının 'kontrolüne' yönelik sıkıntıların devam etmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda yeni tedbirler üzerinde çalışılıyor.

Bu çerçevede, insan hareketliliğini azaltmak adına gıda ve sağlık sektörüne ilişkin işletmeler dışında, tüm işletmelerin bir süreliğine kapatılması gündemde.

Elde edilen bilgilere göre İstanbul'un dışında fabrikaların yoğun olarak bulunduğu Kocaeli, Bursa, Sakarya, Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde sanayi tesislerinin en az 10 gün süreyle faaliyetlerine ara vermesi gündeme gelecek.

Sitelerle ilgili yeni düzenleme

İstanbul ve diğer bazı büyükşehirlerde site şeklindeki yaşam alanlarında, evlerin bahçelerinde vatandaşların toplu olarak bir araya geldikleri belirlendi. Bundan dolayı büyük sitelerin sosyal alanlarında toplu olarak bulunulmayacağına dair yeni kurallar belirlenecek.

Hedef günde 40 bin test yapmak

Diğer taraftan, ülke genelinde test yapılan laboratuvar sayısının 105'e çıktığı, önümüzdeki birkaç gün içinde günlük test sayısının 40 bini bulacağı da belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kapasitenin artırılması talimatını verdiği belirtilirken, İstanbul'da test sayısının çok olmasına rağmen, hızlı sonuç alınması konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesini istediği de bildiriliyor. Uzmanlar, Anadolu illerinde 24 saatte alınan test sonuçlarının, İstanbul'da 3-4 güne çıktığını söylüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan iddialara cevap verildi!