Otizm farkındalık günü nedeniyle  'Vosvos' olarak bilinen otomobillerle Bursa'da şehir turu atıldı. Otizm farkındalığı yaratmak amacıyla araçların kaputlarına pankart asan Vosvos tutkunlarına, trafikte bulunan diğer araçlar da korna çalarak eşlik etti.

Bursa Otizm Derneği ile Vos Garage 16 grubu Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle bir araya geldi. Vosvos sahipleri, haftasonlarını otizmli çocuklara ayırarak gerçekleştirdikleri etkinlik Beşevler Meydanı'nda toplanarak başladı. Vosvos tutkunları ile otizmli çocuklar ve aileleri, meydanda  bir süre  vakit geçirdi ve sonrasında  araçlara binen otizmli çocuklar ve aileleri, otizm farkındalığına dikkat çekmek için konvoy eşiliğinde şehir turu attılar. 

Yapılan etkinlikte bir konuşma yapan  Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu, "Benim de 20 yaşında bir otizmli oğlum var. Onlarla Bursa'da güzel etkinliklere imza atıyoruz. Çalışmalarımızda ağırlıklı olarak otizm farkındalığı için adımlar atıyoruz. Nisan ayı otizm ayı olduğu için bu ay çalışmalarımız bir hayli artış gösterdi. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimizi Vos Garage 16 ekibi ile gerçekleştiriyoruz. Burada önemli olan çocukların toplumdaki yerlerini bulmasıdır. Ne kadar insan duyarsa, toplumda o kadar rahat ederiz" ifade etti.

"Yapılan bu etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz"

Yalova'da dünyaya gelen bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderiliyor Yalova'da dünyaya gelen bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderiliyor

Yapılan etkinlikte bir başka konuşmacı da Vos Garage 16 Kulüp Yöneticisi Gürol Kuzman'dı. Kuzman Vos Garage 16 kulübü olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya gayret ettiklerini vurgulayarak , "Bursa Otizm Derneği ile beraber geçen sene başlatmış olduğumuz bu kampanyayı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bugün Beşevler'den başlayıp Heykel'e kadar gideceğiz. Daha sonra tekrardan bu alanda buluşacağız. Burada ikramlarımız ve etkinliğimiz devam edecek" diye konuştu.

Haber: Muhammed ASLAN