Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Kent Meydanı’nda kurulu olan Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakımı ve Ambulansla Nakil Hizmeti tanıtım standına ziyaret gerçekleştirdi.

Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Kent Meydanı'nda kurulan, Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakımı ve Ambulansla Nakil Hizmeti tanıtım standını ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının bayramını kutlayan Aktaş, günün anlamına binaen açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Nakil Hizmetleri Birimi ekibiyle sosyal belediyeciliğin güzel örneklerinden birini sergiliyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı kapsamında 2010 senesinde 46 ekip aracı ve 98 sağlık personel ile başlayan söz konusu hizmet, bütün şehir uygulamasının ardından 17 ilçeyi kapsayan dev bir hizmet ağına dönüştürüldü. Hizmet alanının genişlemesiyle, araç ve personel sayısı da arttırılan birim, şu an 20'si ambulans toplam 67 araç ve 145 personelden meydana gelen güçlü bir yapıya büründü. Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Nakil Hizmetleri Birimi, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bu hizmeti, daha geniş kitlelerin duyması amacıyla Kent Meydanı'nda stant kurdu. Görevli ekip, vatandaşların hizmet hakkında bilgilenmesini sağlıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle standı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

“Aktaş, vatandaşlara hizmeti anlattı.”

Başkan Aktaş, standın başına geçerek, sunulan sağlık hizmetlerini vatandaşlara anlattı. Tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayan Aktaş, “Sağlık, ülkemizde önemli mesafeler kat ettiği konulardan bir tanesidir. Pek çok Avrupa ülkesinin yapamadığını, biz ülke olarak sağlık alanında başardık. Büyükşehir Belediyesi’nce doğumdan ölüme değin hizmet veren bir kurum olarak, sağlıkla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Evde bakım hizmetleri, hizmet alanların çok memnun ve müteşekkir olduğu bir konudur. Fakat pek bilinmemektedir. Hizmeti tanıtmak için standımızı açtık ve tanıtımlarımızı yapıyoruz. Şubat ayında 3 bin 652 hastaya ulaşıldı. Rakam, taleplere göre çok daha yukarılara da çıkabiliyor. Doktor muayenesi, hemşirelik hizmetleri, fizik tedavi, psikolojik destek, evde bakım, temizlik, ambulans ve hasta nakil hizmetleri gibi konularda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Mesai arkadaşlarımın tıp bayramlarını kutluyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Bültenler