Güvenlik sorunuyla ilgili olarak ABD'li senatör Chuck Schumer tarafından FaceApp için FBI ve Federal Ticaret Komisyonuna soruşturma çağrısı yapması sonrası FaceApp'ten açıklama yapıldı. 

Popüler fotoğraf uygulamasını geliştirilen şirket Rus basınına açıklama yaparak, kullanıcı verilerinin üçüncü şahıslara satılmadığı ya da paylaşılmadığı bildirdi. 

Söz konusu açıklamada, FaceApp özelliklerinin üye girişi yapılmadan kullanılabilir olduğu, yalnızca ayarlar ekranından da giriş yapılabildiği belirtildi. Kullanıcıların yüzde 99'unun giriş yapmadığını bu nedenle bir kişinin kimliğini tespit edecek hiçbir veriye erişimlerinin olmadığı açıklandı. 

Ayrıca uygulamanın kullanıcı tarafından seçilen sadece bir fotoğraf üzerinde düzenlemelerin çoğunu gerçekleştirdiği ve telefondan başka hiçbir görüntü aktarmadığı belirtildi.

Diğer taraftan FaceApp’ın kullanıcılara ait tüm verileri sunucularından kaldırma taleplerini her zaman kabul ettiği vurgulanarak, Şirketin araştırma-geliştirme biriminin Rusya'da olduğu, sunucularının ise ABD'de bulunduğu belirtildi.

Türkiye'de bankalara 'truva atı' saldırıları yüzde 238 arttı Türkiye'de bankalara 'truva atı' saldırıları yüzde 238 arttı

Merkezi Rusya'nın St. Petersburg şehrinde olan Wireless Lab adlı şirketin geliştirdiği uygulama, yaşlandırma filtresiyle son dönemde popülerleşti.

Kaynak: Bültenler