Bursa'nın Osmangazi ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen kazada Yunus timinde olan polis memuru Hayrettin Yılmaz şehit olduğu kazanın ardından tutuklanan taksi şoförü Sıtkı Dağ ve taksiye çarpan motosikleti kullanan polis memuru Sezer Berktaş mahkemece olay yerinde yapılan keşifte kazayı anlattılar.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Kaza sonrası meslek arkadaşını kaybeden, kendisi de ağır yaralı olarak kurtulan ve sonrasında uzun süre tedavi gören Yunus polisi Sezer Berktaş, yapılan keşifte taksinin birden önlerine çıktığını, fren yapamadığını söyledi.

Geçen yıl 21 Ekim'de yaşanan olayda görevli polis memuru Sezer Berktaş'ın kullandığı motosiklet, taksi durağından çıkan Sıtkı Dağ'ın kullandığı 16 T 0360 plakalı taksiyle çarpıştı. Kaza sonucu polis memurları Sezer Berktaş ve Hayrettin Yılmaz ile taksi şoförü Sıtkı Dağ yaralanarak hastaneye kaldırıldılar. Tedaviye alınan polis memurlarından Hayrettin Yılmaz'ın 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşince genç polisin organları, ailesi tarafından bağışlandı. Kazada yaralanan taksi şoförü Sıtkı Dağ tedavisinin ardından tutuklandı.

Taksi şoförü Sıtkı Dağ ile ilgili 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis, polis memuru Sezer Berktaş hakkında ise 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıldan 6 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Konuyla ilgili davanın ilk duruşmasına katılan Sıtkı Dağ şehit polisin yakınlarına başsağlığı, yaralı polise de acil şifalar diledi. Taksi durağına girmek için U dönüşü yapmak istediğini, sağını, solunu kontrol ettikten sonra U dönüşünü yaptığını, sola dönüşün yasak olduğunu bilmediğini söyledi. Yeşil ışığın kendisine yandığını, dönüşü yapıp, el frenini çektikten sonrasını hatırlamadığını gözümü hastanede açtığını belirtti. Diğer müşteki sanık polis memuru Sezer Berktaş'tan şikayetçiyim demişti.

Hakim tarafından alınan polis memuru Sezer Berktaş'a ait kazanın nasıl meydana geldiği yönündeki ifade de, kazadan sonra geçirdiği bir dizi ameliyat sonucu ayakta durabildiğini belirten Berktaş, 5 metre kala yolun boş olduğunu gördüğünü, taksinin aniden önüne çıkması sonucu fren bile yapamadığını söyledi.

Trafik Bilirkişi kaza ile ilgili aldığı notlar sonrası hazırlayacağı raporu mahkemeye sunacak.

Kaynak: DHA