Girişimci Evsin Şentürk, dünyanın en büyük ve en güçlü köpek ırklarından olan Tibet Mastifi'ni Bursa'da yetiştirip, eğiterek satışa sunmaya başladı.

Bursa'da yetiştirilmeye başlanan Tibet Mastifleri'nin dünyanın en pahalı köpek cinslerinden olduğunu vurgulayan Şentürk, köpeklerin fiyat aralığının 10 bin lira ile 150 bin lira arasında olduğunu söyledi. Köpeğimizi bir araba ya da daireyle takas yapabiliyoruz dedi.

Safkan ırk köpek yetiştirme amacıyla Çin'den Tibet Mastifi satın alan Şentürk, Nilüfer'de 2017 yılında Avrasya Tibet Mastifi Irk Derneği'ni kurarak bu köpekleri eğitmeye başladı. Ayrıca elde ettiği yavru sayılarını da artırmaya başladı.

Tarihte bu cins köpeklerin birçok devlet tarafından savaş köpeği olarak kullanıldığını söyleyen Şentürk, Cengiz Han, 30 bin kişilik kurduğu ordunun en ününde Tibet Mastifi ordusuyla düşmana korku salmıştır. Bu cins köpeklerin erkek olanları 80 ile 100 kilo arasında oluyor, dişiler ise 70 ile 90 kilo arasında oluyor dedi.

Yavruyken eğitilen bu köpeklerin iyi bir aile dostu olduğunu da belirten Şentürk, bu köpekler kendinden zayıf olan hiç bir canlıya tepki göstermeyen ve saldırmayan, zeka seviyesi çok yüksek olan bir türdür dedi. "İnsanlarla karşılaşınca önce vücut dilini okuyan, analiz eden ve kişinin suratını görmek isteyen bir tür. Karşısındakinin niyetini anlar ve buna göre tepki verir. Tüm agresifliği bir tek ailesini korumaya yöneliktir. Çocuklarla çok iyi anlaşan bir aile köpeğidir " dedi.

Bu köpeklerin normalde fiyatlarının lüks bir otomobil ya da ev fiyatına denk olduğunu ancak, Türkiye'de üretildiği için fiyatı makul tutmaya çalıştıklarını belirten Şentürk, bundan dolayı yavru fiyatları 10 bin liradan, yetişkinlerin fiyatı ise 10 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkıyor dedi.

tibet-mastifi.jpgtibet-mastifi-001.jpg

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Kaynak: DHA