Ramazan ayında dilenmek için Bursa'ya gelenlere karşı yapılan operasyonda, hazine arazilerine kurmuş oldukları çadır kentte yaşamlarını sürdüren, cami önlerinde ve trafik ışıklarında dilencilik yapmakta olan kişilere idari para cezası verildi.

Ramazan ayını da dilenmek için fırsata çevirerek Bursa'ya gelen şahıslar, Panayır ve Yeşilşehir'deki boş alana çadırlarını kurmak suretiyle orayı çadır kente dönüştürdü. Kurdukları bu kentte konaklayan ve buradan Bursa'daki büyük camilere dağılan şahısların bu fırsatçılığına zabıta ekipleri müdahale etti.

Son zamanlarda artış gösteren şikayetleri değerlendiren zabıta ekipleri operasyon başlattı. Bursa'da bir çok noktada cami çıkışları ve trafik ışıkları gibi bölgelerde dilenmekte olan çoğunluğunu küçük çocukların oluşturduğu dilenciler ve ebeveynlerine idari para cezası kesildi.

Ekiplerle dilenciler arasında yaşanan kovalamacada bir çoğu kaçmayı başararak gözden kayboldu. Zabıta ekipleri tarafından çadır kentte yaşayanların bulunduğu alana da baskın düzenlenerek, çadırları yıkıldı ve malzemelerine el konuldu.

Yapılan baskın esnasında kaçmaya çalışanlar ile zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi de sevk edildi.

Zabıta ekiplerine taş atıp sopayla saldıran şahısların çoğu apar topar araçlarına yükleyebildikleri eşyalarını ve çocuklarını alarak hızla olay yerinden kaçtılar. Şahıslardan geriye kalan eşyalar zabıta ekiplerince araca yüklenerek, alan temizlendi.

Ekiplerce gözaltına alınmış olan dilencilere ise cezai işlem uygulanıp, dilencilikten elde ettikleri paralara el konuldu.

Osmangazi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bursalı Vatandaşlardan yoğun şikayet gelmesi üzerine ilçe genelinde Ramazan ayını fırsata çevirmeye çalışan bu kişilere izin verilmeyeceği ifade edildi.

Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

Haber: Murat ASLAN