Bursa’da bir otomobil kontrolünü kaybederek, bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan araç, 70 metre boyunca sürüklenmeye devam etti.

İş yeri kameralarından her saniyesi tespit edilen korkutan kazada, vatandaşlar kazazede sürücünün yardımına koştu. Olay sırasında yolda seyir halinde olanlar ve çevre işyerlerinde çalışanlar, çarpma ve sürüklenmenin etkisi sonucu arabasında sıkışan sürücüyü elbirliğiyle çıkardılar. Büyük bir şans eseri, kaza herhangi bir can kaybı olmadan atlatıldı.

Olay; Bursa’nın Nilüfer ilçesi, Yüzüncüyıl Mahallesi, İzmir Yolu Caddesi gerçekleşti. Aşırı hız yaptığı iddia edilen sürücü Mehmet İ. 16 R 1022 plakalı araçla, kontrolünü kaybederek, bariyerlere çarpmasının ardından, yoldan geçen başka bir otomobille çarpıştı. Aracın tavanında mahsur kalarak takla atmaya başlayan Mehmet İ. Bu şekilde 70 metre sürüklendi. Kaza, çevredeki işyeri kameralarından saniye saniye kaydedildi.

Yoldan geçen sürücülerin ve işyeri sahibi vatandaşların, sağlık ve polis ekiplerini aramasıyla birlikte, ekipler bölgeye sevk edildi. Sürücü Mehmet İ. Ekipler gelene kadar, vatandaşların yardımıyla hurdaya dönen aracın içinden çıkarıldı. Sağlıkçılar tarafından kazazedeye ilk müdahale yapılırken, şahıs kapsamlı kontrollerin yapılabilmesi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Alınan bilgilere göre, sürücünün sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirtildi.

“Polis ekipleri olayı araştırıyor.”

Polis ekipleri, kaza hakkında soruşturma yürütmeye başlarken, olay incelemesi için işyeri kameraları da izlemeye alındı.

Söz konusu işyeri kamerasında; kazada, araç sürücüsünün kontrolden çıktıktan sonra, yol hizası boyunca bulunan bariyerlere çarptığı, bir araçla çarpışarak havaya savrulduğu ve metrelerce sürüklendiği net bir şekilde tespit ediliyor. Görüntülerde; sürücü Mehmet İ. Sürüklenme müddetince, arabanın tavanında mahsur kalıyor.

Şans eseri can kaybı yaşanmaması yüreklere su serperken, kaza maddi hasarla atlatıldı. Araç sürücüsünün bariyerlere çarpmasının ardından çarpıştığı Muzaffer A. Olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Çarpılan araç sürücüsü olayı anlattı.”

Mehmet İ.’nin bariyerlere çarpmasının ardından, aracına çarptığı Muzaffer A. “Arabamla seyir halindeyken, arkamdan aşırı hızla yaklaşıp, önce bariyerlere sonra da aracıma çarptı. Çarpışma sonucu havada takla atarak, 70 metre sürüklendi.” Şeklinde konuştu.

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

Kaynak: Bültenler