Yaklaşık iki yıl önce Bursa Yıldırım'a bağlı İsabey Mahallesi İlkbahar Sokak'ta yaşanan olayda, 22 yaşındaki Metehan Y. liseden tanıştığı 21 yaşındaki Güllü Y.'yi kaçırdı ve resmi nikahla evlendi.

Genç nikah kıydıktan yaklaşık 4 ay sonra düğün günü sabahı tartıştığı eşi Güllü Y.'yi 19 bıçak darbesiyle öldürdü. İşlenen cinayetten bir süre önce bir arkadaşı ile eşini ormanlık alana götürerek ağaca bağladığı ve orada bıraktığı da belirtilen Metehan Y., tutuklandı.

Uyuşturucu madde de kullandığı iddia edilen zanlı, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanıyordu. Söz konusu davayla ilgili duruşmaya sanık, müşteki Güven Solak ve avukatları katıldı.

Davayla ilgili görülen son duruşmada sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp kurumuna gönderilmesi karar verilmişti. Metehan Y. hakkında adli tıp kurumunda yapılan raporlar mahkeme heyetine geldi. Söz konusu raporlara göre Metehan Y'nin akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi.

Yaşanan cinayetle ilgili görülen davanın savcısı cezai ehliyeti bulunduğu tespit edilen sanığın TCK'nın 82. maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

Haber: Ömer KAYA