Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Yalova ve Bilecik'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı ve balonlarla donatılan araçlardan oluşan konvoylarla şehir turu gerçekleştirildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 23 Nisan'ı evlerinde kutlayan çocuklar için araç konvoyu oluşturuldu.

İnegöl Belediyesince düzenlenen konvoyda, çizgi film ile Hacivat ve Karagöz karakterlerinin yer aldığı üstü açık otobüslerle tur atıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yaptığı açıklamada, otobüslerin 2 gün sokak ve caddelerde dolaşacağını söyledi.

Mudanya ilçesinde de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile itfaiye, zabıta, AFAD gibi çok sayıda kurumun araçlarıyla konvoy oluşturuldu. İlçenin cadde ve sokaklarında siren çalarak dolaşan konvoyla, çocukların bayramı kutlandı.

bursada-23-nisanda-cocuklar-bayram-coskusunu-konvoylarla-yasadi-2.jpg

- Eskişehir

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra ilçe belediyeleri tarafından araç konvoyu oluşturuldu.

Evlerinin balkonundan araç konvoylarının geçişini izleyen çocuklar ve aileleri, alkışlarla etkinliğe destek oldu.

- Balıkesir

Balıkesir'de polis, jandarma, itfaiye araçlarının yanı sıra bazı kamu kurumlarının balonlarla süslenen araçlarıyla konvoy oluşturuldu.

Kutlama için süslenen üstü açık otobüsten çocuk şarkıları seslendirildi. Konvoya, evlerindeki çocuklar ile vatandaşlar ilgi gösterdi.

Öte yandan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, klasik araçların da eşlik ettiği konvoy Bandırma ilçesinde tur attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, araçtan vatandaşları selamladı. Evlerinden konvoyu izleyen çocuklar, büyük sevinç yaşadı.

bursada-23-nisanda-cocuklar-bayram-coskusunu-konvoylarla-yasadi-3.jpg

Freni Patlayan Otobüs Kazaya Neden Oldu Freni Patlayan Otobüs Kazaya Neden Oldu

- Yalova ve Bilecik

Yalova Belediyesi, çocukların bayramını "23 Nisan otobüsü" ile kutladı.

Türk bayrakları ve balonlarla süslenen üstü açık otobüsün şoförlüğünü Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk yaptı. Palyaço ve çizgi film karakteri kostümü giyen animatörlerin bulunduğu otobüs, kentin cadde ve sokaklarını gezdi.

Otobüs, 2 gün boyunca kent merkezindeki 14 mahalleyi dolaşacak.

Tutuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüsün, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için hazırlandığını söyledi.

Bilecik'te de Valilikçe oluşturulan konvoyla kent turu atıldı.