Ulu Hakan Sultan 2.Abdülhamid Han, ölümünün 101'inci yıl dönümü dolayısıyla, Gürsu Belediyesi'nce düzenlenen programla anıldı.

"Sultan 2.Abdülhamid Han'ı Anmak ve Anlamak" konulu programa Yazar Ahmet Anapalı konuşmacı olarak katıldı. Programda Abdülhamid Han'ın tarihimizdeki yeri ve padişahlığı anlatıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, " Tarih bir milletin sadece geçmişi değil geleceğinin de ışığıdır. Biz tarihine yüz çevirenlerden olamayız. Bizler hiçbir ayrım yapmadan tarihimizle iftihar ediyoruz.Tarihimiz, her milletin yazdığı veya yazabileceği bir tarih değildir. Hamdolsun böye bir tarihe sahibiz. Tarihimizde derin izleri olan,Osmanlı Devleti'nin 34'üncü Padişahı Sultan 2.Abdülhamid Han'ı saygı ve minnetle yad ediyoruz. Necip Fazıl'ın da söylediği gibi, Sultan Abdülhamid'i anlamak herşeyi anlamak olacaktır. Bu düsturla tarihimizi oluşturan tüm padişahlarımızı anlamak ve onların ışığıyla yarınlarımızı aydınlatmak da bizlerin görevi. Bizi biz yapan tarihimizi bilmek, sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Sultan Abdülhamid Han'ı andığımız bu program vesilesiyle, bize bu şanlı tarihi emanet eden ecdadımızı da saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

Gürsu Belediyesi Konferans Salonu'nda, yoğun katılımla düzenlenen program, dualarla ve mehteranlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler