Cinayet işleyen şüphelinin cezaevinden birkaç gün önce izinle çıktığı öğrenildi. Olay, önceki gece merkez Nilüfer ilçesi Nilüferköy Mahallesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, bir grup arkadaş Nilüferköy'de bulunan köpek çiftliğinde eğlenmek için bir araya geldi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzikler eşliğinde eğlenen arkadaşlar arasında daha sonra "markete gitme" yüzünden tartışma çıktı.

Tartışmanın kısa sürede büyümesinin ardından Murat K. Mehmet Yılmaz'ı kalbinden, A.İ.'yi ise vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaralayarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Kanlar içerisinde kalan Mehmet Yılmaz arkadaşları tarafından Mudanya Devlet Hastanesi'ne götürülürken, A.İ.,se Bursa Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Mehmet Yılmaz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından cezaevinden izinle çıktıktan sonra 2 kişiyi bıçaklayarak kayıplara karışan Murat Kolay'ı yakalamak için çalışma başlatıldı. Özel ekip kurarak 20 kilometrelik alanda güvenlik kameralarını inceleyen jandarma timleri, Kolay'ın Bursa'dan kaçacağı bilgisine ulaştı.

Kolay'ı yakalamak için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle iletişime geçen jandarma ekipleri, Kolay'ı Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde otobüse bineceği sırada yakaladı. Zanlının üstünü arayan ekipler, 1 kişiyi öldürdüğü ve 1 kişiyi yaraladığı suç aleti bıçağı da bularak el koydu.

Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri Nilüfer'de Başladı Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri Nilüfer'de Başladı

Sorgulanmak üzere karakola götürülen Murat Kolay, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet Yılmaz'ı öldüren ve A.İ.'yi de bıçaklayarak yaralayan Murat Kolay adliyeye sevk edildi. En son böyle eğleniyorlardı.

Olay gecesi arkadaşlarıyla eğlenen Mehmet Yılmaz ve A.İ.'nin müzik orkestrası tutarak müzikler eşliğinde eğlendikleri son görüntüler ortaya çıktı.

Arkadaşlarıyla birlikte alkol alan şahıslar müzik için özel orkestra tutarak eğlendikleri ve gecenin geç saatlerine kadar alkol aldıkları öğrenildi.