Rhode Island Valisi Raimondo’nun geçen hafta yapmış olduğu, Şu anda ise kesin bir riskimiz var, bu riskin adına New York deniyor açıklaması üzerine eyaletin ulusal muhafızları harekete geçti.

Henüz 200 yeni tip koronavirüs Covid-19 vakası görülen eyalette agresif olarak bir kampanya yapıldı, salgından kaçıp Rhode Island’da yazlık evlerine sığınan New Yorklular kapı kapı dolaşılıp kontrol yapılıyor.

Uygulama başlamasında, vaka sayısı 50 bine geldiği New York’un salgın merkezi olması vede buradakilerin birçoğu Island’da ikinci evin olduğu bilinmesi etkili oldu.

Yasağa uymayanlara 90 gün hapis

Vali Raimondo, cuma günü yaptığı basın açıklamasında, özellikle New Yorkluların yazlık evlerinin en yoğun bulunduğu New Port bölgesinin kontrol edileceğini belirtirken, Rhode Island’a New York’un neresinden olursa olsun gelen herkes karantinaya alınmalı. Bu, güç kullanmayı mümkün olarak kılan bir kanundur.

Uygulama kapsamında, ve havaalanları olmak üzere, vede tren istasyonlarıyla birlikte otobüs garajlarında ulusal muhafızların göreve başladığı karantina yasağına uymayan New York'a ise, 500 dolar 90 güne kadar hapis cezası verileceği bildirildi.

Epic Games Store'da Bahar İndirimleri Başladı Epic Games Store'da Bahar İndirimleri Başladı

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği Island şubesi kararı desteklerken, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği ACLU şubesi uygulamanın anayasal haklara aykırı olduğu iddia etti.