23 Şubat tarihinde, Bursa’da Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca, Okul Sporları Spor Tırmanış Yarışması organize edildi. Yarışmaya, İnegöl Belediyesporun Spor Tırmanış takımından sporcular;  minik kız ve erkekler, genç ve yıldız erkekler kategorilerinde katılım gösterdi. Başarılı ekip, 12 madalya kazanarak, organizasyonu tamamladı.

“Kıyasıya mücadele madalyayla sonuçlandı.”

Gürsu Sporcu Fabrikası’nın tırmanış duvarlarında yapılan yarışma, büyük mücadelelere şahitlik etti. 23 Şubat Cumartesi günü, İnegöl Belediyesporu temsilen yarışa katılan minikler, rakiplerinin önüne geçerek, madalyaları topladı.

Gemlik Belediyespor: Ulusal Başarıdan Sonra Uluslararası Arenada Gemlik Belediyespor: Ulusal Başarıdan Sonra Uluslararası Arenada

Kategori sınıflarına göre; Minikler kızlarda Beyzanur Sel ikinciliği, Öykünur Örtün üçüncülüğü, Kevser Şen dördüncülüğü, Minikler erkeklerde Egemen Sevimli ikinciliği, Sefa Yaman üçüncülüğü, Bilal Ertutan dördüncülüğü, Genç Erkekler B kategorisi kapsamında Emre Doğan ikinciliği, Furkan Yıldız üçüncülüğü, Genç erkekler A kategorisi kapsamında Emre Bozkurt ikinciliği, Yıldız erkekler kategorisinde ise Akif Eray Koru birinciliği, Emirhan Takım ikinciliği, Muhammed Sharbajı dördüncülüğü elde ederek, madalyalarını aldılar.

Yarışmayı İnegöl belediye Spor TDF aday hakemleri olan Diler Yalaza, Ertan Kirişçi, Pınar Uzçevik ve Ahu Sedem Öktem yönetirken, Niyazi Meresyedi de emniyetçi göreviyle hazır bulundu.

“Belediye Başkanı Alper Taban büyük gurur duyduklarını ifade etti.”

Yarışmadaki başarılı sonuçlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Alper Taban; “Türkiye’de ilk defa salon içi tırmanış duvarı yaptık. Belediyemiz bünyesinde, burada çocuklarımıza ücretsiz olarak eğitimler veriliyor. İnegöl Belediyespor içinde yeni filizlenmeye başlayan bu dal, çalışmaların boşa olmadığını göstermeye başladı. Daha öncede başarılı sonuçlar alarak bizi gururlandıran sporcularımız, Milli Takım alt yapısına geçecek kadar gelişme göstermişlerdir. Bugünde Okul Sporları kapsamında, toplamda 12 madalya kazanarak, bizleri gururlandırdılar.

Sporun gençlerin yetişmesinde oldukça önemli rol oynadığını bilen bizler, bundan sonrada onlara destek olmaya devam edeceğiz. Geleceğin emanetçileri olan miniklerimiz için, ne kadar çabalasak az kalır.” Şeklinde konuştu.

Başkan; çocukların spor tırmanış eğitimlerinin, TDF Spor Tırmanış Antrenörü Bülent Aktaş tarafından, her Perşembe akşamı ve cumartesi günleri boyunca İnegöl Belediye Spor Salonu’nda devam ettirileceğini bildirdi. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde büyük katkı sağlayan söz konusu spora, katılımların devam etmesini dilediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler