Bursa’da yaşayan 3,5 yaşındaki Kelime, 5 ay içinde ameliyat olmazsa hayatı boyunca ne konuşabilecek ne de duyabilecek.

Bursa'da yaşayan 3,5 yaşındaki küçük kız, 5 ay içerisinde ameliyat olmadığı takdirde, hayatı boyunca konuşma ve duyma yetisini kaybedecek. Durum karşısında çaresiz kalan gözü yaşlı annesi, yetkililere ve hayırseverlere seslenip, yardım talebinde bulunuyor.

Ahıska'dan Bursa'ya gelerek burada yaşamaya başlayan İsayeva ailesinin 3,5 yaşında olan kızları Kelime'nin acilen ameliyat olması gerekli. Fakat maddi yetersizliklerinden ötürü aile, küçük çocuğu ameliyat ettiremiyor.

“Minik Kelime’nin ameliyatı için 120 bin TL gerekiyor.”

Küçük kızın ameliyat masrafı 120 bin TL tutuyor. 5 ay süre içinde bu parayı bulup, ameliyat olamazsa, Kelime ömrü boyunca ne konuşabilecek ne de duyabilecek.


Çaresiz ve gözü yaşlı anne Feride İsayeva, durumla ilgili olarak yetkililere sesleniyor. Anne en kısa süre içerisinde kendilerine yardım edilmesini istiyor. Kızının konuşabilmesi için, 120 bin TL'ye ihtiyaç duyduklarını söyleyen zavallı kadın, "Çocuğumun da öbür çocuklar gibi anne diyebilmesini istiyorum. Maalesef bizim herhangi bir sağlık güvencemiz yok. Bu sebeple de elimiz kolumuz bağlı. Sizin aracılığınızla, yetkililere ve hayırsevere sesleniyorum. Allah rızası için, onlardan kızıma yardım etmelerini diliyorum. Ufacık bir kızın hayatı söz konusu. Zamanız oldukça az, artık vaktimiz kalmadı. Kızım 4 yaşına girmeden önce söz konusu parayı bularak, durumuna bir çözüm bulmamız gerekiyor." Dedi.

“Yeğenim 4 yaşına girmeden önce ameliyat ettirilmeli. Yoksa çok geç olacak.”
 

Ahıska'dan Bursa'ya gelerek burada yaşamaya başlayan İsayeva ailesinin küçük kızları Kelime’nin aile üyeleri, tek çare olarak yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan kendilerine yardım eli uzatmalarını umuyor.

Yalova'da dünyaya gelen bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderiliyor Yalova'da dünyaya gelen bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderiliyor

Küçük kızın dayısı İsmail Kemal de, yeğeninin 5 ay süre içinde mutlaka ameliyat olması gerektiğini ifade ederek, yardım taleplerinin altını çiziyor. Dayı İsmail Kemal "Yeğenim Kelime şu an 3,5 yaşında. Günler çok hızlı geçiyor. 4 yaşına girmeden önce ameliyat olması şart. Aksi takdirde, sonrasında bunun faydası olmayacak. Biz doktorların söylediklerini iletiyoruz. Tek dileğimiz bize yardım edilmesi." dedi.

Kaynak: İHA