Özel Haber / Murat ASLAN

Mart ayının sonlanması ile ekonomi alanında araştırma sonuçları sunuldu. İstatistik verilerine göre mart ayında ekonomi rekoru kırıldı.

İhracat ithalatı karşılama oranı %73’ten %89’a yükseldi…

Yeni Ekonomi Programı (YEP) 

İhracat rekor kırmaya devam ediyor. Türkiye’de Yeni Ekonomi Programı kapsamında önemli kalkınma oranını elbette ihracat gösteriyor. İhracat mart ayında geçen yılın mart ayına göre 0.5 oranında artış göstermiştir. Bu yükseliş yaklaşık olarak 16 milyara tekabül ediyor. Yani toplamda büyümenin miktarı 16 milyar ile sonuçlanıyor.

Mart ayı ihracat rekoru…

Bakıldığında bu rakamın son derece büyük bir rakam olduğu sonucu çıkıyor. Bu rakama üzerinden rekor kırılmıştır. Peki, yılın ihracat rakamı ne? İhracat ise %178.3 gösteriliyor. Büyümenin büyük ölçüde olduğu sonucu çıkıyor.,

Dış Açık %67 Azaldı;

Evet, istatiksel verilere göre araştırma sonuçları ile dış açığın büyük ölçüde azaldığı sonucu çıkmıştır. Yıllık ihracat rakamının büyük bir rakam olması 2019 yılındaki değişim sayesinde olmuştur. Bakıldığında 2018 mart ayında 16.252 ihracat yapılmıştır. Mart ayında ise 16.334 ihracat yapılmıştır ve 0.50’lik bir değişim olmuştur.

İthalat ise 2018 yılının mart ayında 16.252’dir. 2019 yılının mart ayı için 18.299 ithalat yapılmıştır. Türkiye’de ithalat ihracat oranları göz önünde bulundurulduğunda, direkt olarak büyümenin arttığı ve bu kapsamda, açığın kapatıldığı sonucu ortaya çıkmıştır.

Pekcan’dan Türkiye Ekonomisine Yorum

Türkiye ekonomisi ile ilgili Pekcan’dan yorum geldi. İstatistik verilere göre konuşan Pekcan, bu konuda konuşarak ekonomi hakkında yorumunu yapmıştır.

Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Kartal Meydanı'nda Mitinge katıldı Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Derneği, Kartal Meydanı'nda Mitinge katıldı

‘‘Türkiye'nin dış ticaretinin ülke için büyük bir değer olması amacıyla devamlı çalışıyoruz. İhracat, Türk ekonomisinin en önemli güç kaynaklarından biri hale geldi.’’ Bu sözlerinin beraberinde Türkiye’nin refahının artması imkan sağlayacak dönemlere girilmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kazandırdığı imkanların önemli olduğunu söyledi. 174 ülkeye yapılan büyük ihracatlar sayesinde, büyük ölçüde yol kat edildiği yönünde açıklamasını yaptı. Bunun için direkt olarak Türkiye ekonomisine dair yorumların detaylı şekilde yapılması fikir sahibi olunması açısından da önemlidir.

Türkiye ekonomisinin gelişmesi için ülke olanaklarının geliştirilmesi ile olacaktır. Detaylar tarafınıza sunulacaktır.