Kurban satışlarının geçen sene aynı güne oranla arttığı kaydedilirken, alımların bayramın birinci ve ikinci günüde aynı şekilde devam edeceği düşünülüyor.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği

Kurban bayramına sayılı saatler kalmışken, vatandaşların hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Kurban satışlarının hızlandığını bildiren satıcılar, vatandaşın alım gücünün geçtiğimiz senelere oranla arttığının müjdesini verdi. Bayramın birinci ve ikinci gününde de satışların artarak devam edeceğini düşündüklerini belirten kurban satıcıları, alışverişten karşılıklı memnuniyet duyduklarını söyledi.

“Kurban alırken nelere dikkat etmeliyiz?”

Her türlü kurban satışı yaptıklarını dile getiren kurban satıcıları, vatandaşların kurban alırken bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğini de vurguladı. Bu konu hakkında uzmanlar tarafından özellikle hayvanın kör olmaması ve yaşını doldurmaması konularına uyulması şartlarına önem verilmesinin altı çizildi. Bunun yanı sıra, vatandaşların kurbanlıklarını devletin belirlediği noktalardan almalarının da önemli olduğunu belirtildi. Kesim sonrası tatsız görüntülerin yaşanmaması için, kurallara uyulması gerektiğini söyleyen yetkililer, bayramın hayırla tamamlanmasını umduklarını söyledi.

“Devletimizden Allah razı olsun.”

Kurban pazarında yüzü gülen satıcılar, devletin bayram ikramiyelerini vermesiyle birlikte, alım gücünün oldukça rahatladığını söyledi. Konuyla ilgili satıcılar; “Devletimizden Allah razı olsun. Bayramdan önce dağıtılan ikramiyeler sayesinde, vatandaşımızın cebi rahatladı. Bu sayede hem onlar, hem biz bayrama memnun giriyoruz.” Dedi.

Arife günü tatlı telaşın yansıdığı kurban satış noktalarına gelen vatandaşlar, kurbanlıklarını seçerek evlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

“Geçen seneye oranla, kurban satışında gözle görünür bir artış var.”

Belirlenen yerlerde kurban pazarlarının kurulmasıyla birlikte satışa başlayan hayvan sahipleri, geçen seneye oranla bu bayramda satışların daha rahat geçtiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak satıcılar; “Kurban alımları genel olarak arife günü yapılır. Geçen sene arifesinde, bugünkü satış miktarlarını görememiştik. Gözle görünür derecede artış var. Alımların bayramın birinci ve ikinci günüde aynı hızla devam edeceğini düşünüyoruz. Vatandaşta bizde, sonuçlardan memnunuz.” Dedi.

Bayram sabahı namazdan döndükten sonra, ailesiyle bir arada kurulan sofralarda, ağız tadıyla bayram geçirmeyi temenni eden vatandaşlar, hazırlıklarını sürdürüyor.