ABD'de HIV vede kanser tedavisi için üretilen ilaçlar, kritik durumda iki koronavirüs hastasında olumlu olarak sonuç verdi.

Rusya'nın geliştirmiş olduğu ilacın etkinliği de ABD tarafından doğrulandı.

ABD basını, bilim adamı vede doktorların deneysel bir ilaç geliştirdiğini yazdı. İddiaya göre hastalara enjekte yapılan ilaç hastaları tedavi yaptı.

 Doktorlar HIV vede meme kanseri için kullanılan ilaçlar sayesinde hastalarını iyileştirdi. İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail de New York’ta bir hastanede çalışan doktorların iki hastayı bir ilaç kokteyli ile iyileştirdiğini iddia etti.

İddiaya göre, hastaneye çok kritik durumda gelen iki hastaya bu ilaçlar enjekte yapıldı. Abdomen üzerinden yapılan enjekte de ilaçlardan daha sonra hastaların sağlık durumunda gözle görülür bir iyileşme olduğu söylendi.

7 HASTADAN 2’Sİ İYİ

7 hastadan sadece 2’si sağlık durumu iyiye doğru gidiyor, bu iki hastanın da yaşamlarına solunum destekleri olmadan devam ettiği belirtildi.

Atina'da Sahra Çölü'nden Gelen Toz Bulutu Gökyüzünü Turuncuya Boyadı Atina'da Sahra Çölü'nden Gelen Toz Bulutu Gökyüzünü Turuncuya Boyadı

Doktorlar henüz bu ilacın hastalarıyla nasıl iyileştirdiğine dair net bir bilgi yok, bu ilacın zatürre, vede ciğer iltihaplanması ölüme sebebiyet veren zamanı durdurduğunu açıkladı.

İlacın üretimi yapan şirket CyoDyn’in ilaç üzerinde etkileri gözlemlemek için 6 haftaya ihtiyacı olduğu söylendi.

AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ RUS İLACINI DOĞRULADI

ABD’de George Mason Üniversitesi Sistemsel Biyoloji Okulu’ndan Profesör Baranova, Rusya’da yeni tip koronavirüs Kovid-19 tedavi yapmak üzere geliştirilen ilacın etkinliğin doğrulandığını muadillerine göre daha az toksik olduğunu söyledi.

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı FMBA, sıtmaya karşı olarak kullanılan Meflokin bazlı yeni bir ilaç geliştirildiğini duyurdu.

FMBA’nın duyurmuş olduğu ilaç hakkında Baranova, Klorokin bazlı ilaçlar, Klorokin’in kendisi Hidroksiklorokin Meflokin de dahil olmak üzere türevleri, günümüzde koronavirüse karşı kitlesel olarak kullanılan ilaçlar arasında lider konumda.