Mahir Ünal'dan Akşener'e: Milletvekilleri kiralık olarak gönderilmez

Akşener,"Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?" sorusuna "Davutoğlu böyle bir talepte bulunduğu zaman elbette evet derim" demesine AK Partili Mahir Ünal'dan tepki geldi. Mahir Ünal," Milletvekilleri bir yerlere kiralık olarak gönderilmez." diye konuştu.

Siyasette yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olduğu TV kanalında "Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?" sorusuna "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan nasıl gidip istediysem benden de Sayın Babacan veya Davutoğlu böyle bir talepte bulunduğu zaman elbette evet derim" şeklindeki sözlerine  AK Partili Mahir Ünal'dan sert bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal açıklamasında," O milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi, bir genel başkanın talimatı ile bir başka siyasi partiye gönderilmez. Seçmen seçseydi onları seçerdi" ifadelerini kullandı.


KİRALIK MİLLETVEKİLİ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da Binlerce Bursalı Tarafından Karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da Binlerce Bursalı Tarafından Karşılandı

Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Akşener'in "İsterlerse vekil veririm" ifadeleri için 'kiralık vekil' benzetmesinde bulunarak, "Türk siyasetinde bir bidat adeta oluşturdular. Bu, 'kiralık vekil' çok çirkin bir ifade farkındayım. Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP'den ya da İYİ Parti'den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.


MAHİR ÜNAL "MİLLETİN SANDIKTA TECELLİ ETMİŞ İRADESİ KUTSALDIR"

Konuşmasında milli irade vurgusu yapan Ünal, "Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz. Milletin iradesi ile seçilmiş milletvekilleri bir genel başkanın iradesiyle bir yerlere kiralık olarak gönderilmez. Gönderiyorlarmış, hayrını görsünler. İşin siyasal ahlakı, siyasi etiği budur. Milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi kutsaldır. O milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi, bir genel başkanın talimatı ile bir başka siyasi partiye gönderilmez. Seçmen seçseydi onları seçerdi" dedi.