Alacak verecek meselesi yüzünden 16 yıl önce Başakşehir'de iki kardeşini öldüren Şinasi Gürkan, bir yıl önce cezaevinden çıktı.Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde iki oğlu ile birlikte yaşamaya başlayan Şinasi Gürkan dün gece ölüm saçtı.

Şinasi Gürkan, Başakşehir'de yaşayan bacanağının evine giderek Alihan Tiz'i ve oğlu Erdal Tiz'i vurup olay yerinden kaçtı. Erdal Tiz olay yerinde can verirken, Alihan Tiz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Yaşanan bu olaydan sonra Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde yaşayan kardeşi Mühendis Gürkan'ın evine giden Şinasi Gürkan, kardeşini otomobilin içinde öldürerek olay yerine geldiği otomobille kaçtı.

Olay ortaya çıkınca bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, sokakta bulunan otomobilde Mühendis Gürkan'ın cansız bedenini buldu. Yapılan inceleme sonrası, Mühendis Gürkan'ın cesedi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Ekipler tarafından 2 kişinin Şinasi Gürkan tarafından öldürüldüğünün tespit edilmesinden sonra Şinasi Gürkan'ın Esenyurt, Süleymaniye Mahallesi'ndeki evine operasyon yapıldı. Eve giren polis ekipleri, Şinasi Gürkan'ın çocukları 21 yaşında olan Göksal Gürkan ve 16 yaşındaki Gökmen Gürkan'ın cansız bedenleriyle karşılaştı.

İşlediği cinayetlerin ardından Şinasi Gürkan kayıplara karıştı. Gürkan tarafından kullanılan otomobil polis ekiplerince uzun süre takip edildi. Şişli'ye kadar aracıyla kaçan Şinasi Gürkan burada araçtan inerek yaya olarak kaçtı. Fakat saat 01:30 civarında Gürkan polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Sağlık kontrolü sonrası Şinasi Gürkan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne sorgulanmak üzere götürüldü. Gürkan'ın eşi de yaklaşık iki yıl önce bir cinayete kurban gittiği belirtildi.

 

190703-katliam1,lcs7q-inuucw_g1psptsyw.jpg

BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser

Kaynak: DHA