Bursa İnegöl'de yaban mersini hasadı devam ediyor. İlk hasattan kilosu 60 TL olan yaban mersini birçok hastalığa şifa oluyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için korona virüse de iyi geliyor.

İnegöl'de son yıllarda yaygınlaşan yaban mersininin hasadı devam ediyor. Hasadın başlamasıyla kilosu 60 TL'den satılan meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Tuzlu Mahallesi'nde yaban mersini yetiştiricisi olan Bekir Uzuner, bu seneki hasattan memnun olduklarını söyledi. Uzuner, "Hasadımız başlayalı iki hafta oldu. Her yıl daha iyiye gidiyor. Yaban mersinine her geçen gün istek artıyor.

İnegöl'de Dur İhtarına Uymayan Sürücü Yakalandı İnegöl'de Dur İhtarına Uymayan Sürücü Yakalandı

Ekenlerin sayısı artıkça rekolte de artacak. Ben bu yıl yaklaşık 3 tonluk mahsül bekliyorum. Kilosu şu anda 55 lira 60 lira arasında. Yaban mersini birçok hastalığa iyi geliyor. Faydaları saymakla bitmez. Bu meyve diyabete, şekere iyi geliyor. Kan şekerini düşürüyor, kalbe iyi geliyor, kolesterolü düşürüyor. Özellikle göze iyi geliyor, görme kaybını gideriyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için korona virüse karşı etkili olacağını düşünüyorum. Tabii buna doktorlar karar verir" diye konuştu.