Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor

Bursa İnegöl'de cezaevinden denetimli serbestlikle çıkan İsmail Uslu ve  Bahattin Demirtaş  Türkiye İş Kurumu'nun desteğiyle sürü sahibi oldular. 

Hükümlülerin sosyal hayata adaptasyonunun sağlanmak amacıyla İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile İŞKUR İnegöl Şubesi tarafından açılan kursa katılan İsmail Uslu ve Bahattin Demirtaş, almış oldukları kurs belgesiyle İŞKUR'a başvurarak küçükbaş desteği aldı. Toplam 50 bin lira civarında destek alan Uslu ve Demirtaş, başvurdukları  küçükbaş hayvan alarak  iş sahibi oldu. 65 tane koyunla hayvan yetiştiriciliğine başlayan Uslu ile Demirtaş, işlerini daha da büyüterek, bir yılda 140 küçükbaş sahibi oldu.

Desteklemeden faydalanan İsmail Uslu, "İşlemiş olduğumuz suçlardan cezamızı çektik ve denetimli serbestlik şartı ile cezaevinden çıktık. İŞKUR aracılığıyla 25 bin lira destek ve 30 civarında koyun aldık. 1 senede sadece benim sürüm 70 koyuna ulaştı. Tüm hükümlü arkadaşlarımız bu desteklerden yararlanabilir. Mücadele veren kazanır. Devlet böyle bir imkan veriyor. Devletimizin verdiği destekle iyi duruma geldik" dedi. 

Yine aynı desteklemeden istifade eden Bahattin Demirtaş ise yaptığı açıklamada "Denetimli serbestlik kapsamında İŞKUR desteğine başvurdum. Destek kabul edildi. Bana 35 koyun verdiler. Şu anda 60 civarında koyunum var. Üretimimizi artırmaya devam edeceğim. Devletimizden Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: DHA