Olayla ilgili olarak yanan otobüsün şoförü ve muavini tarafından verilen ifadede, yangının otobüsün orta kısımda bulunan kahve makinesinden çıktığı belirtildi. Meydana gelen yangının kesin nedeni ve bir ihmal olup olmadığı bilirkişi raporları sonucu belli olacak. 

Diğer taraftan, yolcu otobüsünde meydana gelen yangın sonucu  yaşamını yitiren 1'i çocuk 5 kişinin kimlikleri belirlendi.

2 şoför, 1 muavin ve 34 yolcunun içinde bulunduğu 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsünde belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

Yaşanan hadisede yaşamlarını yitirenlerin isimleri ise şöyle, Sivas Yıldızeli nüfusuna kayıtlı 81 yaşındaki Fatma Kızılöz, Bursa Kestel nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki Özlem Yılmaz, Çanakkale Gelibolu nüfusuna kayıtlı 71 yaşındaki İlhan Adalı, Bursa Osmangazi nüfusuna kayıtlı 5 yaşındaki Huzeyfe Yavuz ve Trabzon Maçka nüfusuna kayıtlı 56 yaşındaki Sibel Akkaya.

BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser

Yaşanan yangın sonucu otobüs şoförleri 48 yaşındaki Nihat Demir ve 41 yaşındaki Hüseyin Hakkıoğlu'nun gözaltındaki işlemleri devam ediyor.

Haber: Murat ASLAN