Diyarbakır'daki operasyon geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Vatandaşların durumundan şüphelendiği bir kişi ile ilgili ihbarı üzerine polis harekete geçti.

EVLERİNE OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı polisler çalışma başlattı. Polis, Özel Harekat Timleri'nin desteği ile PKK'lı teröristin bulunduğu Yenişehir'deki eve operasyon yaptı.

109. Yıl Kutlamaları 18 Mart'ta Okullar Tatil Edildi 109. Yıl Kutlamaları 18 Mart'ta Okullar Tatil Edildi

YUNANİSTAN'DA EĞİTİM ALMIŞLAR

Operasyonda, PKK'lı terörist sağ olarak yakalandı. Murat kod adlı terörist ile birlikte sahte kimlikler ele geçirildi. Polis tarafından evde yapılan aramalarda ise, silah, patlayıcı, mühimmat ve dökümanlar bulundu. Emniyet Müdürlüğü TEM Şubede sorguya alınan PKK'lı teröristin 3 yıl boyunca Yunanistan'daki PKK kamplarında bomba, silah ve suikast eğitimi aldığı belirlendi. Diyarbakır'da bombalı suikast eylemi yapma hazırlığında olduğu tespit edilen terörist, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi. Teröristin Diyarbakır'daki bağlantılarını ortaya çıkarmak için polis çalışma başlattı.

KALLEŞ SALDIRININ FAİLİYDİ

Yakalanan teröristin Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2018 yılında şehit edilen Polis Memuru Nazım Tuncer'in faillerinden olduğu değerlendiriliyor. Teröristin Demhat Cilo kod adlı Velat O. olduğu öğrenildi.