Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen festivalin en önemli etkinliklerinden biri de yine dört bir yerden gelen lise öğrencilerinin tamamen kendi üretimleri ve kendi tasarımlarını sergilediği alan bu alanda ulaşımdan, sanayiye, tasarımdan, tasarrufa her türlü şey düşünülerek geliştirilmiş onlarca proje var.

Konya'da Türk Yıldızları'na Ait Uçak Düştü: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Konya'da Türk Yıldızları'na Ait Uçak Düştü: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

 Nazilli Fen Lisesi öğrencilerin Efe Karatekin ve Cemil Araz'ın danışman hocaları eşliğinde yaptığı tamamen yerli otonom elektrikli şarj istasyonu geleceğin teknolojisi elektrikli araçlar için önemli bir yere sahip olacak. Proje sayesinde hiçbir araç şarjı bittiği için yolda kalmayacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda Türksat gibi kritik öneme sahip birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Teknofest kapılarını açtı. Türksat, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest'tin ilk gününde yüzlerce gencin akınına uğradı.